Mainos

Enestam perää päätöksiä miinoista ja koptereista

Puolustusministeri Jan-Erik Enestam haluaa linjapäätökset jalkaväkimiinoista ja saattokoptereista jo ensi keväänä. Hän itse kannattaa miinojen korvaamista pitkällä aikataululla.

enestam-jan-erik

Enestam toteaa Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa, että linjapäätökset olisi tehtävä ensi vuonna puolustus- ja turvallisuuspoliittisen selonteon tarkastuksen yhteydessä.
Pääesikunta selvittelee parhaillaan vaihtoehtoja miinojen korvaamisesta. Niistä voidaan joko luopua nopeasti ulkopoliittisista syistä tai sitten jopa 10-12 vuoden kuluessa.
Enestamin mielestä hitaampi aikataulu on käytännöllisin, sillä korvaavien menetelmien rahoitus jaksottuisi useille vuosille. Nopeassa aikataulussa sen sijaan rahaa tarvitaan neljä miljardia markkaa, mihin summaan puolustushallinnon kehyksistä ei ministerin mukaan löydy rahaa. Hän tukeekin puolustusvoiman komentajaa Gustav Hägglundia, joka vaati miinojen korvaamisrahoja ulkoministeriön budjetista.
Enestam ottaa haastattelussa kantaa myös saattokoptereihin, jotka hän aikoo tuoda hallituksen käsittelyyn ensi keväänä. Hänen mielestään on edesvastuutonta, jos niitä ei hankita, sillä tositilanteessa pelkät kuljetuskopterit olisivat järjestelmänä torso ilman suojaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.