Mainos

Enemmistö tukee kuljettajien lakkoa

Suuri enemmistö sekä pääkaupunkiseudun että koko maan asukkaista tukee kuljettajien lakkoa. SAK:n Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan 80 prosenttia pääkaupunkisedun asukkaista katsoo, että kuljettajien lakko on oikeutettu. Myönteisimmin lakon oikeutukseen suhtautuivat ne, jotka sanoivat lakon vaikeuttaneen liikkumistaan erittäin paljon.

Yhdeksän prosenttia vastaajista ei pitänyt lakkoa oikeutettuna. Kysyttäessä mielipidettä koko maan väestöltä, 66 prosenttia on sitä mieltä, että pääkaupunkiseudun kuljettajien lakko on oikeutettu. 11 prosenttia on päinvastaista mieltä.

Eilen tehtyyn kyselyyn haastateltiin puhelimitse yhteensä 700 15-74-vuotiasta henkilöä. Yli puolet haastatelluista asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Enemmistö vaatii työnantajan joustoa

Selvä enemmistö - 68 prosenttia - kyselyyn osallistuneista pääkaupunkiseutulaisista on sitä mieltä, että työnantajan olisi joustettava enemmän työriidan neuvotteluissa. Työntekijäosapuolten joustoa edellytti kuusi prosenttia.

Koko maan väestöstä 56 prosenttia katsoo, että työnantajaosapuolen olisi joustettava enemmän lakon ratkaisemiseksi. Viisi prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että työntekijöiden olisi annettava periksi. Noin joka viides sanoi, että molempien olisi joustettava yhtä paljon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.