Enbuske kohuhaastattelustaan: "Tämän viikon tärkeimmät aiheet alkavat molemmat A:lla"

99. Erikoishaastattelussa Anneli Auer: Ulvilan murhamysteeri 1:14:00

– Halusin puhua siitä, mitä oikeasti on tapahtunut. Minä en ala moraalifilosofiksi, että onko tämä haastattelu oikein vai väärin. Jos tämä olisi väärin, en olisi tehnyt sitä.

Toimittaja-juontaja Tuomas Enbuske haastatteli eilen Porin SuomiAreenassa Suomen yhden kohutuimman murhamysteerin keskiössä ollutta naista. Miehensä murhasta epäilty ja lopulta syyttömäksi oikeudessa todettu Anneli Auer astui ensimmäistä kertaa yleisön eteen Enbusken haastateltavana.

– Tämän viikon kaksi tärkeintä aihetta alkavat molemmat a:lla, apteekit ja Auer, Enbuske sanoo vuorokausi haastattelun jälkeen.


Tilaisuus veti paikalle väkeä joidenkin arvioiden mukaan jopa tuhat. Vuorokausi kohutun haastattelun jälkeen Enbuske kertoo, ettei yleisöryntäys tullut yllätyksenä, vaikka etukäteen moni oli tullut henkilökohtaisesti kritisoimaan esiintyjävalintaan.

– Tämä kertoo ihmisten moraalisesta poseerauksesta, Enbuske muotoili syitä sille, ettei moni kehdannut etukäteen kertoa ilmestyvänsä paikalle.

Vaikka Enbuske oli tavannut Auerin lyhyesti hotellihuoneessaan ennen haastattelua ja lukenut Auerin tulevan paljastuskirjan käsikirjoituksen etukäteen, yllätti yksi lavalla käsitelty asia hänetkin.

– Yllätti se Auerin teoria murhaajasta, kuinka suoraan hän siitä puhui. Kysymys on kuitenkin pienestä paikkakunnasta ja silloin joku voi päätellä kenestä on kysymys.

Aueria haastattelija kuvailee varautuneeksi. Osasyynä tälle Enbuske pitää stressaavaa haastattelutilannetta, jollaisessa Auer ei ole tätä aiemmin ollut.

Ennen tilaisuutta Auer oli kuulemma jännittänyt kovasti, mutta haastattelun jälkeen tunnelma oli helpottunut, kuvailee Enbuske.

Vaikka haastattelu herätti alkuun huomattavan määrän kiinnostusta ja kritiikkiä, kertoo Enbuske jälkeenpäin saadun palautteen olleen pääosin positiivista.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat