Mainos

Auerin kanssa lavalle nouseva Enbuske: Ei ole mitään, mitä en kehtaisi tai uskaltaisi kysyä

– Kaikilla ihmisillä on hänestä mielipide ja useimmilla on mielikuva jostain absoluuttisen pahasta. Tulla sitten yleisön eteen – kyllä se vaatii pokkaa.

Juontaja-toimittaja Tuomas Enbuske aikoo tänään kysyä Anneli Auerilta kaiken, mitä mieleen tulee. Kukaan ei ole asettanut hänelle rajoja kysymysten tai aiheiden suhteen. 

– En usko, että mikään kysymys häntä järkyttäisi enää, eikä ole mitään, mitä en kehtaisi tai uskaltaisi kysyä. Auer on ollut niin monessa poliisikuulustelussa ja häneltä on kysytty näistä karmeista teoista useita kertoja. Tilanne on kuitenkin erilainen, kun paikalla on yleisö. 

Auer nousee SuomiAreena-tapahtumassa Antinkadun lavalle kello 17 alkaen. Tilaisuuden voi katsoa suorana MTV Katsomossa ja MTV.fissä.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Aueria syytettiin miehensä murhasta, mutta pitkien oikeudenkäyntien jälkeen hänet todettiin tähän syyttömäksi. Hän hakee myös seksuaalirikostuomion purkua sekä valtiolta korvausta vapaudenmenetyksestä.

Auerin syksyllä julkaistavassa kirjassa Murhalesken muistelmat (Into kustannus) paljastuu Enbusken mukaan asioita, joita ei ole ennen ollut julkisuudessa. Näihin hän aikoo tarttua myös haastattelussa. 

Enbuske sanoo ajattelevansa kaikkia haastatteluja yhtä tärkeinä. Auer kuitenkin poikkeaa aiemmista haastateltavista monella tavalla.

– Tiedän hänestä niin paljon, enkä kuitenkaan mitään. Olen lukenut hänestä kaiken; lehtijutut, Tampereen yliopiston tutkimuksen, oikeuden pöytäkirjoja, murha.infon ja muiden palstojen kirjoituksia. Nyt olen myös lukenut hänen oman kirjansa luonnoksen.

Enbusken mukaan Auerin oman äänen kuuleminen kirjan kautta oli mielenkiintoista, sillä aiemmin tieto on ollut jonkun muun suodattamaa.

– Tottakai se vaikuttaa, kun kuulee ihmisen oman äänen. Ihminen inhimillistyy silloin kun hänet kohtaa. Kun ihminen on etäällä, hän voi olla vitsi tai jokin muu hahmo. 

Absoluuttinen paha vai uhri?

Enbuske kertoo olleensa Aueriin yhteyksissä useampaan kertaan, mutta kasvotusten he tapaavat ensimmäistä kertaa vasta tänään.

– Hänen näkökulmastaan kun asiaa katsoo, tilanne on absurdi. Hänet on vapautettu murhasyytteistä, mutta intuitiivisesti moni pitää häntä yhä murhaajana. Toki osahan näkee hänet uhrina, mutta suurin osa näkee hänet ainakin jollain tavalla pahana. 

Enbuske on ihmetellyt esimerkiksi sitä, miten ihmiset ovat loukkaantuneet siitä, kun hän on sanonut Auerin vaikuttavan älykkäältä ihmiseltä.

Haastattelun aikana useampikin ihminen pysäyttää Enbusken ja kyselee Auerin haastattelusta. Enbuske kertoo, että palautetta on tullut paljon.

– On tullut sitä, ettet uskalla kysyä sitä tai tätä ja sitten sellaista, että kuitenkin olet lavalla niin ilkeä. Tosi moni on sanonut, ettei haastattelua pitäisi edes tehdä. Olen kuitenkin sitä koulukuntaa, että kaikki haastattelut pitää tehdä. Kyse on kysymyksistä – yleensä itseäni häiritsee se, jos ei kysytä kriittisiä kysymyksiä. 

"Uskon, että ihmiset haluavat kuunnella"

Enbusken mukaan häntä ohjaa työssään tiedollinen intressi – se, että saa tietää jotain sellaista, mitä ei vielä tiennyt.

– Jos kysyn jotain sellaista, jonka tiedän jo, miksi kysyisin sitä? Miksi tuhlaisin ihmisten aikaa siihen? Olen itse miettinyt paljon ihan teknisiä kysymyksiä, esimerkiksi sitä, miksi hän ei lähtenyt lasten kanssa pakoon vaan jäi soittamaan puhelua. 

Tilaisuuden turvajärjestelyt on mietitty tarkkaan. 

– Tämä herättää tunteita, tottakai. Joku voi tilaisuuden aikana huudella yleisöstä, mutta ei huutelu ole tässä maassa kiellettyä. Loppujen lopuksi uskon, että ihmiset haluavat tässäkin tapauksessa kuunnella. 

Katso koko SuomiAreenan ohjelma ja kaikki puhujat osoitteesta suomiareena.fi

Keskiviikon suorat verkkolähetykset: 

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja