"En ole nähnyt urallani mitään näin suurenmoista" – "ällistyttävä" nyrkkeilyottelu villitsi

Kokeneet nyrkkeilypromoottorit, yhdysvaltalainen Bob Arum ja englantilainen Frank Warren ylistivät Tyson Furyn ja Deontay Wilderin MM-ottelua historiallisen hienoksi. Molemmat sanoivat, että kamppailu oli hienoin raskaan sarjan ottelu, jonka he ovat nähneet.

– Olen ollut järjestämässä otteluita 57 vuoden ajan, enkä ole nähnyt urallani mitään näin suurenmoista, Arum suitsutti, vaikka on toiminut muun muassa Muhammad Alin ja Joe Frazierin ikimuistoisen "Thrilla in Manila" -tapahtuman promoottorina 1975.

Warren villiintyi ottelusta yhtä lailla.

– Paras raskaan sarjan ottelu, jonka olen nähnyt. Aivan ällistyttävä. Kahden soturin kamppailu vei täydellisesti mukaan, Warren vahvisti.

– Tyson on sukupolvensa johtava raskassarjalainen.

Kaksikko kehui toki omaansa, sillä Arum järjestää Furyn ottelut Yhdysvalloissa ja Warren Britanniassa.

Fury pohti ottelutaukoa

Wilderin toistamiseen kukistanut Fury kokee luonnollisesti tilanteen samoin.

– Tiedän, että olen epäilyksettä sukupolveni paras raskassarjalainen, Fury sanoi.

Mestari ei aluksi lähtenyt vertailemaan itseään menneiden vuosikymmenien parhaisiin, mutta lämpeni lopulta suopeaan arvioon.

– En haluaisi kuulostaa liian pöyhkeältä, mutta sijoitan itseni ykköseksi, vaikka historiassa on monia suuria mestareita. Luulen, että voittaisin kaikki historian muut mestarit, Fury jatkoi.

Furylle ja hänen brittiläiselle maanmiehelle Anthony Joshualle oli kaavailtu ensi vuodeksi ottelua kiistattomasta mestaruudesta. Ukrainan Oleksandr Usyk mutkisti suunnitelmat kukistamalla Joshuan syyskuussa.

Fury suunnitteli pitävänsä nyt pienen ottelutauon ennen kuin kohtaa suurten liittojen mestaruudet yhdistävässä ottelussa Usykin ja Joshuan uusintaottelun voittajan.

Lue myös:

    Uusimmat