Anthony Joshua ei ymmärrä Tyson Furyn ympärillä pyörivää hehkutusta, piikittelee tähti-iskijää tämän urasta – "Mikä tekee hänestä niin pelottavan?"

Raskaan sarjan IBF-, WBA- ja WBO-liittojen maailmanmestari Anthony Joshua heittää löylyä brittitähti WBC-liiton mestari Tyson Furyn suuntaan.

Kevään aikana Furyn ja Joshuan välisen ottelun suunnitelmat kiistattoman maailmanmestarin ratkaisemiseksi ovat edenneet hyvää tahtia. Kumpikin ottelija puolustaa titteleitään vielä tämän vuoden aikana, mutta seuraavaksi kaksikko saattaa kohdata toisensa.

Joshua on kuulunut raskaan sarjan nyrkkeilyn tähtiottelijoihin jo useita vuosia. Ammattilaisurallaan vain yhden tappion kokenut haluaa kohdata WBO-liiton mestari Tyson Furyn, joka ei ole hävinnyt vielä otteluakaan.

Joshua ei kuitenkaan pelkää Furya. Hän jopa ihmettelee, miksi Furya pidetään niin mahtavana ja voittamattomana nyrkkeilijänä.

– Mitä te olette nähneet Furylta? Pari harhautusta? Liikettä? Mitä sellaista te olette nähneet, mikä tekee hänestä pelottavan, Joshua pohtii Sky Sportsin mukaan.

– Mitä niin pelottavaa ihmiset näkevät Furyssa, että hän olisi voittamaton huipputasolla?

Sanoistaan huolimatta Joshua ottaa Furyn haasteen vakavasti. Hän kuitenkin painottaa, ettei Fury ole otellut uransa aikana raskaan sarjan kärkiottelijoita vastaan riittävän useasti.

– Otan hänet tietysti vakavasti. Mutta hänen ansioluettelonsa kasvattaminen on vaatinut aikaa. Hänen ottelunsa Vladimir Klitshkoa vastaan oli hänen ensimmäinen kunnon haasteensa ja hän päihitti sen, mutta se vaati häneltä ensin kahdeksan vuotta kokemuksen ja itseluottamuksen kartuttamista, Joshua sanoo.

– Hän ei ole ollut syvässä päässä tarpeeksi pitkään näyttääkseen minulle, että hän voi uida siellä pitkään. Sinun täytyy jatkuvasti todistaa, että kuulut sinne. Ei vain silloin tällöin kerran tai kaksi. Minulle se on asia, jolla minun kunnioitukseni ansaitaan, Joshua painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat