En enää tiedä, miten tehdä aloite seksiin – miten tulisi toimia? Supermutsi vastaa

3:08

Lapsiperhearjen koulima terveydenhoitajaäiti, Supermutsi, vastaa vanhempia askarruttaviin lapsiin, perhe-elämään tai parisuhteeseen liittyviin kysymyksiin ammattitaidolla maalaisjärkeä ja huumoria unohtamatta.

Yllä olevalta videolla erityistason seksuaaliterapeutin Elina Tanskasen pohdintaa siitä, mitä tehdä, kun seksi ei toimi suhteessa.

Kysymys: Olen miehenä parisuhteessa, jolle tasainen arki on murhaa, enkä enää tiedä, miten tehdä aloite seksiin. Miten tulisi toimia?

Supermutsin vastaus: On sanomattakin selvää, että kaikki tietävät velvoitteet ruuanlaitosta, pyykkihuollosta, lasten kuskauksista tai kodin siivoamisesta. Tiedämme velvoitteet pitää parisuhde kunnossa. Pussaa, halaa, kehu. Mutta kuka keksi harmaan arjen? Onkin siis erittäin hyvä kysymys miettiä, että kuka jaksaa kaikkien arkirutiinien keskellä leimuta seksintäyteisissä punaisissa unelmissa? Milloin parisuhdeseksi muuttui rutiiniksi ja milloin elämä silottui arjen harmaaksi asfaltiksi? 

Alussa kysytään, että lupaatko rakastaa ylä-ja alamäessä, mutta miksi kukaan ei varoittanut tasamaasta? Syntyy pelko, ettei ole enää antaa mitään uutta, kaikki tunnemyrskyt ja kuopat on jo koettu. Kaikki fiilikset tiedetään etukäteen, kaikki arvet ja möykyt tiedetään kumppanin vartalolla. 

Sitä velloo omien epävarmojen tunteidensa keskellä, annanko tarpeeksi? Pitääkö tehdä aloite? Koska viimeksi harrastimme seksiä? Ja jos tuota viimeistä pitää kysyä, on jo syytä ruveta hommiin. Mikä kosketus milloinkin pitäisi tulkita ehdotukseksi? Ja jos tähän vielä lisätään kommunikaation puute, niin homma on selvä. Itsetunto häipyy kuin tuhka tuuleen, jollei koe itseään halutuksi. 

Vastuu parisuhteesta kuuluu molemmille, mutta yhtä lailla pitää sallia omaa tilaa ja vapautta. Tunteiden sävyt muuttuvat ja se on pelottavaa. Mutta tässä tulee nyt ohje miehille. Ja tämä ei ole mikään vihje tai tulkinnanvarainen juttu. Älä ehdottele tai kysy, vaan ota naisesi! Tietysti kieltoa pitää sellaisen kuullessaan kunnioittaa. Kuitenkin toimivassa, mutta arjen suorittamisen keskellä sivuraiteelle joutuneessa parisuhteessa tuskin sellaista kuuluu. 

Seksi on parisuhteen liima. Oikeasti. Ja mieti, onko olosi seksin jälkeen voimaantuneempi. Taatusti on. Nyt siis äkkiä kalenteriin merkintä yhteiselle ajalle, luvassa on seksin happy hour.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja