“Vastenmielistä” – Englannin hyökkääjä pettyi kohteluunsa EM-voitossa

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate myöntää, ettei joukkueen keskushyökkääjä Ivan Toney ilahtunut hänen lisäajan ratkaisustaan EM-kisojen neljännesvälierävoitossa Slovakiaa vastaan.

Englanti selvisi säikähdyksellä, kun se päihitti Slovakian 2-1-lukemin sunnuntai-illan neljännesvälieräottelussa.

Jude Bellingham vei kamppailun jatko-otteluun lisäajan saksipotkulla ennen kuin Harry Kanen pusku sinetöi valkopaitojen paikan kahdeksan parhaan joukossa.

Toney, 28, pääsi debytoimaan EM-lopputurnauksessa, kun hänet heitettiin vaihtopenkiltä kehiin vasta minuutti ennen varinaisen peliajan päättymistä.

– Ivan Toneyn mielestä se taisi olla aika vastenmielistä, että laitoin hänet kentälle minuutti ennen loppua. Siitä ei ole epäilystäkään, Southgate kommentoi ottelun jälkeen Mirrorin mukaan.

Valioliiga-seura Brentfordia edustava kärkimies alusti kuitenkin Kanen voittomaalin, jonka myötä Englanti pääsee pelaamaan välieräpaikasta Sveitsiä vastaan.

– Luulen, että olemme nyt sopineet välimme. Hänellä oli suuri vaikutus, myös toisessa maalissa.

Southgate myönsi, että Toney oli tyytymätön myöhäiseen vaihtoonsa.

– Kun vaihtopelaaja otetaan tuohon aikaan kentälle, se on kuin viimeinen nopanheitto, eikä hän välttämättä pääse edes koskemaan palloon, Southgate jatkoi.

– Ymmärrän sen täysin, enkä haluaisi laittaa pelaajaa tuohon asemaan. Minulla oli vain tunne, että hän voisi aiheuttaa sen kaaoksen, joka lopulta tapahtui.

Englannin ja Sveitsin välinen EM-puolivälierä pelataan lauantaina. Düsseldorfissa pelattava ottelu alkaa kello 19 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat