Mainos

EM-kisat lähestyvät: Jalkapallohuligaanit käännytetään jo rajalta

Eri puolilla Eurooppaa on varauduttu tiukkoihin turvatoimiin häiriöiden estämiseksi lauantaina alkavissa jalkapallon EM-kisoissa. Esimerkiksi Britannian poliisi on toimittanut kisaisännille Belgialle ja Hollannille tuhat jalkapallohuligaanin nimeä, jotta heidät voitaisiin käännyttää jo rajalta.

Britit odottavat kauhunsekaisella ilolla jalkapallon EM-kisoja. Viime viikkoiset väkivaltaisuudet niin Turkissa kuin Tanskassakin ovat osoittaneet, että huliganismi on yhä näkyvä osa erityisesti englantilaista jalkapallokulttuuria, vaikka valtaosa faneista sanoutuukin kaikesta väkivallasta irti.

Britannian poliisi luovuttaa Hollannin ja Belgian lainvalvojille tuhannen nimen listan mahdollisista jalkapallohuligaaneista, jotka tulisi käännyttää jo rajalla. Nimien joukossa on mm. sata väkivaltaisuuksiin syyllistynyttä kannattajaa, jotka ovat ulkomailla pelattavien otteluiden seurantakiellossa.
Britannia yrittää nyt puhdistaa mainettaan, sillä se tavoittelee jalkapallon MM-kisoja vuodelle 2004.

-Huligaanit eivät ole meidän ystäviämme, vaan rikollisia, jotka pitää eristää suuresta enemmistöstä, sanoo puheenjohtaja Mark Perryman Englannin kannattajayhdistyksestä.

Brittihallituksen kaavailut peruuttaa passit kaikilta tunnetuilta kaatuivat aikapulaan. Nyt virkavalta on keskittynyt yhteistyöhön kisajärjestäjien kanssa, mutta silti varsinkin Belgiassa ollaan huolissaan. Charleroisin kaupungissa, jossa Englanti ja Saksa pelaavat vastakkain, valmistaudutaan huollella levottomuuksien varalle.

-Tilanteen mukaan on elettävä.Yritämme noukkia kaikki mahdolliset tiedot englantilaisilta ja saksalaisilta kolleegoiltamme siitä, mitä pelipäivänä kaupungissa voi tapahtua. Englantilaiset ja saksalaiset fanit istutetaan vastakkaisiin päätykatsomoihin. Lisäksi pelin aikana paikalla on 2000 poliisia ja stadionille tuodaan väliaikaisputkaksi tarkoitettuja kontteja yli tuhat kappaletta. Sitten yritämme pitää huolen maamme muiden poliisien kanssa, että kaikki kääntyy parhain päin. Kaikista turvatoimista huolimatta luulen, että välikohtauksia tulee, sanoo Chaleroisin kaupungin poliisipäällikkö MichelRampen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.