EM-kisaluotsi raivostui kiistanalaisesta tuomariratkaisusta – "Tarvitsen vastauksen"

Unkari päihitti Skotlannin dramaattisella tavalla – EM-kisoissa pelottava loukkaantuminen 1:55
Unkari voitti Skotlannin dramaattisten vaiheiden jälkeen maalein 1–0.

Skotlannin taival EM-kisoissa päättyi alkulohkoon. Joukkueen päävalmentaja Steve Clarke laukoi tappiollisen Unkari-pelin jälkeen voimakasta tekstiä tuomariston suuntaan.

Skotlanti hävisi viimeisen lohkopelinsä Unkarille dramaattisesti lisäajan viime hetken maalilla 0–1. Tappion myötä Skotlannin EM-kisaurakka päättyi.

Ottelun jälkeen Skotlannin päävalmentaja Steve Clarke nosti esiin kyseenalaisen tilanteen, jossa Unkarin Willi Orbanin kanssa kamppaillut Stuart Armstrong kaatui rangaistusalueen sisällä. Tilanteesta ei tuomittu kuitenkaan rangaistuspotkua, mikä sai Clarken suunniltaan. 

– Isoin asia pelissä oli rangaistuspotku. Miksi sitä ei annettu? Tarvitsen vastauksen. Minun täytyy tietää, miksi se ei ollut rangaistuspotku, Clarke jyrisi BBC:n mukaan.

– En ymmärrä, kuinka VAR voi katsoa sitä tilannetta ja sanoa, ettei se ole rankkari. Minulla olisi vielä sanottavaa, mutta pidän rahoistani, Clarke jatkaa viitaten tuomariston tylyttämisestä seuraavaan mahdolliseen sakkorangaistukseen.

Clarke sai taustatukea BBC:n asiantuntijana toimivalta Englannin entiseltä tähtihyökkääjältä Alan Shearerilta.

– Rangaistuspotkupäätös oli kamala. Minusta se oli ilmiselvä rangaistuspotku, Shearer toteaa.

Peli oli kiistanalaisen tilanteen sattuessa vielä 0–0, joten rangaistuspotku olisi voinut kirjoittaa Skotlannille erilaisen tarinan. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Unkari marssi voittoon lisäajan viime hetken osumalla ja Skotlannin EM-turnaus päättyi.

Skotlanti hävisi turnauksessa Unkarille ja Saksalle sekä pelasi Sveitsin kanssa tasapelin.

Lue myös:

    Uusimmat