Valitettavaa tietoa dramaattisesti loukkaantuneesta Unkarin Barnabás Vargasta

Unkari päihitti Skotlannin dramaattisella tavalla – EM-kisoissa pelottava loukkaantuminen 1:55
Tältä videolta näet tilanteen, jossa Unkarin Barnabás Varga loukkaantui.

Unkarin jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Barnabás Varga joutuu leikkaukseen ja hänen EM-turnauksensa on varmuudella ohi, Unkarin päävalmentaja Marco Rossi kertoo.

Varga loukkaantui dramaattisesti sunnuntai-iltana Stuttgartissa pelatussa A-lohkon päätöskierroksen ottelussa Skotlantia vastaan. Hän lysähti toisella puoliajalla vapaapotkutilanteessa tapahtuneessa törmäyksessä kentän pintaan ja jäi makaamaan liikkumattomana maahan. 

Kentälle tuli lääkintähenkilökuntaa, ja Vargan ympärille tuotiin näkösuoja. Pelaaja kannettiin lopulta paareilla pois viheriöltä.

Tilanne näkyy ylälaidan videolta.

Unkarin jalkapalloliitto tiedotti puoliltaöin Suomen aikaa Vargan tilanteen olevan vakaa ja kertoi, että pelaaja on yhdessä Stuttgartin sairaaloista. Myöhemmin yöllä liitto selvitti, että Vargan kasvoista murtui useita luita ja että pelaaja sai myös aivotärähdyksen.

Unkarin futisliiton mukaan hyökkääjä joutuisi todennäköisimmin leikkaukseen. Liitto viestitti pelaajan viettävän yön sairaalassa.

Unkarin päävalmentaja Marco Rossi raportoi Vargan poskiluun murtumasta ja totesi selvänä asiana, että pelaajalla on edessään leikkaus. 

– Varga on ok. Valitettavasti hänet leikataan, koska hän sai murtuman. Katsotaan, mitä tapahtuu. Jos etenemme turnauksessa, on varmaa, ettei hän ole mukana, Rossi sanoi BBC:n mukaan.

Unkari voitti Skotlannin 1–0 Kevin Csobothin lisäajan lopussa tekemällä maalilla. 

Unkari sijoittui A-lohkossa kolmanneksi, ja sillä on oljenkorsi pudotuspeleihin etenemisestä, kun neljä kuudesta lohkokolmosesta pääsee jatkoon. Muista lohkoista on vielä päätöskierros pelaamatta ja Unkari on toistaiseksi kolmantena lohkokolmosten vertailussa.

Lue myös:

    Uusimmat