Elvytyskään ei pelastanut: Herhiläisparven pistot veivät miehen hengen Espanjassa

Palovammoja ja pistoksia – näin hoidat kesän haaverit 7:39
Palovammoja ja pistoksia – kesälomalla voi sattua kaikenlaista. Näin hoidat kesän haaverit!

73-vuotias mies sai kohtalokkaita pistoja aasianherhiläisiltä. Elvytysyrityksistä huolimatta miestä ei voitu pelastaa.

73-vuotias mies kuoli saatuaan pistoja herhiläisiltä. Tapaus sattui Espanjassa Galician alueella, Pontevedran maakunnassa, kertoo 7News.

Nimettömäksi jäänyt mies oli lähtenyt maalle viettämään vapaa-aikaa vaimonsa kanssa. Pari oli ulkoilemassa, kun heidän tielleen osui aasialaisia Vespa velutina -suvun aasianherhiläisiä. Hyönteiset pistivät pariskuntaa.

Elvytettiin 45 minuuttia

Vaimolle ei aiheutunut pistoista vakavia oireita, mutta miehen tila romahti ja hän sai vakavan allergisen reaktion. Miestä yritettiin elvyttää 45 minuuttia tuloksetta. Raporttien mukaan läheisen kirkon pihaan laskeutui myös pelastushelikopteri. Miestä ei kuitenkaan voitu pelastaa.

Tavallisesti aasianherhiläiset eivät suuresta koostaan huolimatta ole erityisen aggressiivisia. Laji on luokiteltu haitalliseksi vieraslajiksi EU:n alueella. Se on uhka tarhamehiläisille.

Aasianherhiläistä ei ole tavattu Suomessa. 

Toinenkin mies menehtyi pistoksiin

Aiemmin tässä kuussa raportoitiin, että toinen, 54-vuotias espanjalaismies menehtyi Galician alueella mahdollisesti kiinanherhiläisen, eli mediassa "murhaherhiläiseksi" kutsutun hyönteisen pistoon. Fox Newsin mukaan mies oli ollut mehiläispesiään lähellä sijaitsevan herhiläispesän raivauspuuhissa, kun hän sai kohtalokkaaksi osoittautuneen piston kulmakarvaansa.

Lue myös:

    Uusimmat