Elon Muskin SpaceX:ää vastaan on nostettu kanne työturvallisuuden laiminlyönnistä

SpaceX:ää vastaan on nostettu kanne tapaturmasta, jossa työntekijä sai vakavan päävamman.

Kanteen on nostanut SpaceX:n työntekijän vaimo Ydy Cabada, jonka miehen kallo murtui vuonna 2022 tapahtuneen rakettimoottorin toimintahäiriön aikana. Cabada nosti kanteen Los Angelesin osavaltion tuomioistuimessa Kaliforniassa viime viikolla miehensä puolesta, joka on edelleen koomassa yli kaksi vuotta myöhemmin. 

Cabada kertoi Reutersin mukaan, että yhtiö on jättänyt huomiotta perheen yritykset selvittää, miksi hänen aviomiestä ei suojeltu.

Tammikuussa vuonna 2022 tapahtunut moottorihäiriö oli yksi niistä tapauksista, joista kerrottiin yksityiskohtaisesti SpaceX:ää koskevassa Reutersin tutkimuksessa viime vuoden lopulla. Reuters dokumentoi ainakin 600 aiemmin raportoimatonta työtapaturmaa Muskin rakettifirmassa, kuten raajavammoja, amputaatioita, sähköiskuja, pää- ja silmävammoja sekä yhden kuolemantapauksen.

SpaceX ei vastannut kanteeseen liittyviin kysymyksiin Reutersille. Myös Ydy Cabadan asianajaja Michael Rand kieltäytyi kommentoimasta.

Onnettomuus tapahtui, kun Raptor V2 -moottorista irtosi painetestien aikana osa, joka lensi teknikon päähän aiheuttaen vakavat päävammat. 

SpaceX:n entiset työntekijät väittävät Reutersin mukaan, että tapaus kuvastaa SpaceX:n ongelmia. Nykyiset ja entiset työntekijät sanoivat, että tapaturmat heijastavat kaoottista työpaikkaa, jossa usein alikoulutettu ja yliväsynyt henkilökunta jätti rutiininomaisesti huomiotta perusturvallisuusmenettelyt kiirehtiessään täyttämään Muskin aggressiivisia määräaikoja avaruuslentoja varten.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat