Mainos

Elokuvasäätiöltä tukea yhteistuotantoelokuville

Elokuvasäätiö antaa kahdelle elokuvalle 450 000 euroa tuotantotukea.

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt tuotantotukea kahdelle yhteistuotantoelokuvalle. Tukea saivat suomalais-ruotsalainen elokuva Moi Kid! ja suomalais-virolais-saksalais-brittiläinen Muukalainen.

Moi Kidiä luonnehditaan roadmovieksi nuoren tytön identiteetin etsinnästä ja seksuaalisuuden heräämisestä.

Elokuvan on käsikirjoittanut ja sen myös ohjaa Nanna Huolman, ja keskeisiin näyttelijöihin lukeutuvat Milka Ahlroth ja Mari Rantasila. Elokuvasäätiön tuki elokuvalle on 170 000 euroa. Sen kokonaiskustannuksiksi on arvioitu 2,1 miljoonaa euroa. Kaavailtu ensi-ilta on helmikuussa. Elokuvan rahoitukseen osallistuu myös TV1.

Muukalainen kertoo tarinan syrjäseudulla äitinsä kanssa asuvasta pojasta, jonka isä on vankilassa. Eräänä iltana heidän luokseen saapuu haavoittunut muukalainen, jolla on mukanaan viesti isältä.

Elokuvasäätiö tukee elokuvaa 280 000 eurolla ja rahoitukseen osallistuvat myös TV1 ja Arte. Kokonaiskustannukset ovat noin 1,2 miljoonaa euroa. Kaavailtu ensi-ilta on syksyllä 2007. Elokuvan ohjaa Jukka-Pekka Valkeapää ja rooleissa nähdään muun muassa Pavel Liska, Emilia Ikäheimo ja Jorma Tommila.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.