Elokuva-ala iloitsee! Hallituksen uusi strategia pitää ovet auki: "On itsestään selvää, että meitä on rajoitettu turhaan"

1:05
Millaiset rajoitukset elokuvateattereissa on tällä hetkellä? Katso vastaus videolta.

Hallituksen uusi hybridistrategia on mieluisa elokuva-alan kannalta. Jos kaikki menee suunnitellusti, paikalliset koronatartuntaryppäätkään eivät enää sulje elokuvateatterien ovia.

– Hallitus pyrkii siihen, että kaikista rajoituksista luovutaan ja pidetään yhteiskunta auki. Me olemme hyvin ilahtuneita siitä, että tällainen tahtotila on ilmoitettu, iloitsee MTV:n Uutisaamussa vieraillut Suomen Filmikamari ry:n toimitusjohtaja Tero Koistinen.

Hallitus kertoi eilen uusista suunnitelmista, joilla yhteiskuntaa pyritään avaamaan ja joiden puitteissa koronatilanteeseen pyritään reagoimaan tarvittaessa. Tapahtumien, ravintoloiden ja kulttuurialan kannalta oleellisessa roolissa tulee olemaan THL:n arviointitaulukko koronatartunnan riskistä.

Taulukossa elokuvateatterit luokitellaan vähäisen riskin tilanteisiin, kun istumapaikat on määritelty. Uuden strategian myötä vähäisen riskin tilanteita ei pyritä enää rajoittamaan, vaikka alueella tulisikin tartuntaryppäitä.

Koistinen sanoo, että ala on koko ajan toivonut sitä, ettei kaikkea rajoitettaisi yhtä ankarasti riippumatta tapahtuman tai tilaisuuden luonteesta. 

– On itsestään selvää, että meitä on rajoitettu turhaan ja liian ankarasti, ja meillä on ollut kaikennäköisiä absurdeja 6 hengen ja 10 hengen rajoituksia 600 hengen saleissa, mutta yritämme kovasti katsoa eteenpäin.

Onko syksy jo ahdettu täyteen ensi-iltoja? Katso koko keskustelu videolta.

7:20

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja