Koronarajoitukset aiotaan poistaa – näin jääkiekon SM-liigassa ja Finnkinossa otettiin uutiset vastaan

5:08
Video: Näin Liigassa ja Finnkinossa reagoitiin hallituksen suunnitelmaan Suomen avaamiseksi.

Hallitus julkisti tänään Suomen uuden koronastrategian, jonka mukaan valtakunnallisista rajoituksista ja kattavista suosituksista luovutaan, kun vähintään 80 prosenttia yli 12-vuotiaista on rokotettu kahteen kertaan tai heillä on ollut mahdollisuus ottaa molemmat rokoteannokset.

Tämän arvioidaan tapahtuvan lokakuun puoleen väliin mennessä.

Jääkiekon SM-liigassa uutiset otettiin vielä epäileväisenä vastaan, vaikkakin puheenjohtaja Heikki Hiltunen toteaa, että strategia mahdollistaa paluun normaaliin.

Tähän mennessä Uudenmaan ulkopuolella on saanut olla liigaseurojen peleissä 70 prosenttia yleisökapasiteetista ja elokuvateattereissa 75 prosenttia. Uudellamaalla molemmissa rajoituksena on ollut puolet yleisömäärästä.  

Hallituksen uuden koronastrategian mukaan pienen riskin tapahtumia ei rajoitettaisi, vaikka tartuntaryppäitä esiintyisi paikallisesti. Pienen riskin tapahtumiin on luokiteltu niin jääkiekko-ottelut kuin elokuvateatteritkin. 

– Toki meillä on iso haaste siinä, että saamme yleisön tulemaan turvalliseen ottelutapahtumaan. Siellä on varovaisuutta vielä. Tiedämme, että kaikki eivät uskalla vielä lähteä, Hiltunen kertoo MTV Uutisille.

Hiltunen näkee, että koronapassi toisi helpotusta tilanteeseen. Passi on tulossa eduskunnan käsiteltäväksi arviolta syyskuun puolivälissä.

– Kun koronapassi viivästyy, se hidastaa katsojien paluuta. Tänäkin vuonna tulemme jäämään 15–20 prosenttia siitä, mitä se voisi normaalisti olla.

Elokuva-alalla toivotaan, että strategia otetaan mahdollisimman nopeasti käyttöön, ja että sitä käytetään konkreettisena työkaluna.

– Olen luottavainen, nyt on THL:ltä selkeä näkemys ja ohjeistus. Elokuvateatterit on luokiteltu matalan riskin tapahtumiin. Siinä mielessä voi olla luottavaisin mielin, että päästään vähitellen rajoituksista pois, kertoo Finnkinon kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila.

Wolf-Mannilan mukaan selkeä raja on tärkeä Finnkinolle.

– Voidaan kutsua ihmisiä töihin, tuoda uusia elokuvia ja saadaan enemmän ennakoitavuutta tilanteeseen, hän avaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja