Näin Marin kommentoi koronapäätöksiä: Yhteiskunta pyritään pitämään auki rokotusten ja koronapassin avulla – "Strategiaa päivitetään"

Pääministeri Sanna Marin kommentoi koronapassia 11:57
Katso video: Näin pääministeri Sanna Marin kommentoi hallituksen kantaa koronapassiin.

Valtioneuvosto kokoontui tänään Säätytalolle keskustelemaan koronastrategian päivittämisestä, koronapassin käyttöönotosta ja koulujen alkamisesta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi heti kokouksen jälkeen, miten hallitus aikoo päivittää hybridistrategiaansa.

– Strategiaa päivitetään ajatuksella, miten yhteiskuntaa pidettäisiin syksyllä auki. Rokotteet ovat tietysti aivan keskeisessä roolissa tässä kokonaisuudessa, Marin sanoo.

Marinin mukaan epidemiatilannetta koskeva ajattelu on muuttunut, koska rokotukset etenevät. Yhteiskunta pyritään pitämään auki rokotusten ja koronapassin avulla.

Hallitus haluaa ottaa koronapassin käyttöön syksyllä. Marinin mukaan sitä ennen pitää kuitenkin tehdä vielä paljon valmistelutyötä.

– Haluamme pitää yhteiskunnan auki ja mahdollistaa ihmisille mahdollisimman normaalia elämää, vaikka tietenkin rajoituksia myös tulee olemaan.

Koronan rakotekattavuuden tavoitetasoa päivitetään yhdessä hybridistrategian kanssa.

– THL paraikaa arvioi muunnosten osalta, mihin rokotekattavuutemme pitäisi saada. Itse sanoisin, että reilusti yli 70 prosenttiin tietenkin pyrimme. Toivottavasti jokainen suomalainen, joka voi rokotteen ottaa, sen ottaa. Niin pikaisesti kuin mahdollista.

Pääministeri Marin avasi tulevia hybridistrategian päivityksiä –"Kyse on siitä, kuinka nopeasti pystymme väestön rokottamaan" 6:19
Katso video: Näin Sanna Marin avasi rokottamisen tärkeyttä MTV Uutisten haastattelussa.

Teatterien rajoituksia selvitetään

Koulujen alku ja opiskelijatapahtumat olivat myös koronakokouksessa esillä.

Ministerit pohtivat, miten koulut avataan ja miten opiskelijatapahtumia voitaisiin järjestää ilman, että koronatartunnat ryöpsähtävät niiden takia.

– Opetus- ja kulttuuriministeriö käy keskustelua korkeakoulujen opiskelijajärjestöjen kanssa siitä, miten tapahtumia voitaisiin järjestää turvallisesti niin, ettei tauti pääsisi ryöpsähtämään.

Tapahtumatoiminta oli laajemminkin esillä valtioneuvoston kokouksessa. Etenkin teatterien kahden metrin turvavälivaatimukseen kiinnitetään huomiota.

– Hallituksen selvä tahto on se, että teatterit ja muut vastaavat toiminnot voisivat avata tapahtumasyksyä terveysturvallisesti. Siellä on tällä hetkellä tiettyjä sääntöjä, jotka tekevät esimerkiksi teatteriesitykset mahdottomaksi järjestää tai osallistujamäärät ovat niin pieniä, ettei se ole kannattavaa.

Marinin mukaan ratkaisuja teatterien rajoituksiin etsitään nyt yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön ja kulttuurialan toimijoiden kanssa.

– Sosiaali- ja terveysministeriö selvittää onko nykyisen lainsäädännön puitteissa mahdollista jo antaa ohjeistusta aveille ja kentälle, vai vaatiiko se [rajoitusten muuttaminen] lainsäädäntömuutoksia.

Lue myös:

    Uusimmat