Elli päästi pikkupojan suojatien yli, takana ajanut mies raivostui – seurasi tulinen puhelinkeskustelu

Suojatiesäännöissä on autoilijoilla vielä opettelemista, eikä omaa virhettä tahdota myöntää edes jälkikäteen. Tämän sai kokea Tampereella autoillut nainen antaessaan tietä suojatien reunassa seisoneelle pikkupojalle.

Kangasalla asuva Elli Aro kertoo olleensa ajamassa Tampereen Kalevan Prismalle, kun hän päätti antaa tietä suojatielle astumassa olleelle pikkupojalle.

Pysähtyminen ei kuitenkaan takana ajaneelle miehelle sopinut, sillä tämä painoi Aron mukaan äänitorven pohjaan päätään pyöritellen.

Sen jälkeen mieskuljettaja ajoi Aron mukaan aggressiivisesti hänen takanaan ja kiihdytti ensimmäisessä mahdollisessa paikassa rinnalle vihaisesti mulkoillen.

– Tilanne oli mielestäni hyvin selkeä, enkä kokenut tehneeni mitään väärää, päinvastoin, Aro kertoo MTV Autoille.

Aro otti auton rekisterinumeron ylös, soitti kuljettajalle ja kehotti tätä kertaamaan liikennesääntöjä.

Puhelimitse käydyn sananvaihdon aluksi Aro huomautti, että suojatielle oli astumassa lapsi, jonka liikkeitä ei aina pysty ennakoimaan.

Miehen mukaan Aron ei olisi tarvinnut pysähtyä, koska lapsi oli hänen mukaansa "kahden metrin päässä suojatiestä". Pojan päästäminen suojatielle oli miehen mukaan ylikohteliasta.

Koulut alkavat – liikennesäännöt hakusessa

Aro kertoo, ettei hän ole aiemmin törmännyt vastaavanlaiseen käyttäytymiseen liikenteessä.

– En ole aikaisemmin liikenteessä kokenut mitään vastaavaa. Pari tilannetta muistan, missä olen moottoritiellä ohittanut alinopeutta ajaneen auton ja hetken päästä sama auto on ohittanut minut huomattavalla ylinopeudella. Onko sitten ollut tahatonta vai tahallista, sitä en voi tietää, hän pohtii.

Hän sanoo olevansa huolissaan autoilijoiden käyttäytymisestä, eikä vähiten koulujen alkamisen vuoksi.

– Lapsille opetetaan tien oikeaoppista ylitystä suojatiellä, mutta mielestäni koko suojatie-nimi pitäisi muuttaa, koska pelkät valkoiset raidat asfaltissa eivät takaa tienylittäjälle valitettavasti mitään suojaa, Aro kertoo.

Aro ei ole ollut kuljettajaan yhteydessä enää uudestaan – eikä aiokaan.

– Hänen käytöksensä oli niin hyökkäävä ja alentava, eikä hän puhelimessa juurikaan minun mielipidettäni kuunnellut.

– Säästä luontoa ja ihmisiä, osta bussikortti, kuuluvat Aron terveiset kyseiselle kuljettajalle ja muille hänenkaltaisilleen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja