Mainos

Elisalta odotettu tulos

Kolmannen sukupolven eli 3G-puhelinten kytkykauppa on osoittanut tarpeellisuutensa.

Vahva matkapuhelupalveluiden myynti paransi Elisan kertaeristä puhdistettua tulosta alkuvuonna. Päättyneellä neljänneksellä myynti lisääntyi melkein 15 prosenttia edellisvuodesta ja oli noin 380 miljoonaa euroa.

Asiakkaat vaihtoivat operaattoria aikaisempaa vähemmän. Liittymäkantaa nostivat myös uudet 3G-palvelusopimukset. Suomessa sallittiin 3G-puhelinten eli kolmannen sukupolven puhelinten kytkykauppa keväällä. Elisan mukaan se on osoittanut tarpeellisuutensa.

Elisa arvioi Suomessa olevan tällä hetkellä noin 150 000 3G-asiakasta. Vuoden loppuun määrän ennakoidaan nousevan 250 000-300 000:een.

Tuloslaskelman mukaan Elisan alkuvuoden voitto ennen veroja oli 73,5 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin voitto oli runsaat 150 miljoonaa euroa, mutta molempien vuosien luvuissa on poikkeuseriä.

Vahva matkapuhelupalveluiden myynti paransi Elisan kertaeristä puhdistettua tulosta alkuvuonna. Markkinoilla Elisan tulos sai penseän vastaanoton, sillä yhtiön osake oli Helsingin pörssissä hieman ennen puolta yhtätoista 3,5 prosenttia miinuksella 15,35 eurossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.