Mainos

Elisa vähentämässä jopa 900 työntekijää

Teleyhtiö Elisa aloittaa yt-neuvottelut. Henkilöstömäärän mahdollinen vähentämistarve päättyvien määräaikaisten työsuhteiden lisäksi on arviolta 900 henkilöä vuoden 2003 loppuun mennessä. Kaikkiaan neuvotteluiden piirissä on 3800 työntekijää.

Elisa aloittaa yt-neuvottelut 900 työntekijän vähentämiseksi tämän vuoden loppuun mennessä. Neuvottelujen piirissä on suurin osa konsernin sataprosenttisesti omistamien yhtiöiden ja osa emoyhtiön toiminnoista.

Neuvottelujen ulkopuolella ovat asiakaspalvelukeskusten välittömässä asiakaspalvelussa työskentelevä henkilöstö sekä ne konsernin esikuntatoiminnot, jotka olivat mukana edellisissä yt- neuvotteluissa.

Säästövaikutukseksi arvioidaan vuositasolla noin 40 miljoonaa euroa vuoden 2004 loppuun mennessä ja arviolta 80 miljoonaa euroa vuoden 2005 loppuun mennessä.

Henkilöstövähennyksien perusteina ovat tuotannolliset syyt ja uudelleenjärjestelyt.

Elisa tehostaa toimintaansa paitsi henkilökuntaa vähentämällä myös sulauttamalla kokonaan omistamansa tytäryhtiöt itseensä ensi vuoden heinäkuun alkuun mennessä. Yhtiöt ovat Radiolinja omine tyttärineen, ElisaCom, Elisa Networks, Elisa Solutions, Elisa Networks, Riihimäen Puhelin, Soon Net, Soon Com ja Witem.
Myös Elisan tytäryhtiöt Heltel ja Lounet ilmoittivat tänään käynnistävänsä koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut.

"Tavoitteena yksi Elisa"

Elisa-konsernin toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila perustelee organisaatiomuutoksia ja henkilöstövähennyksiä sillä, että toimintoja halutaan yksinkertaistaa.

- Monena vuonna 20 prosentin kasvu liikevaihdossa on perustunut yritysostoihin. Seurauksena on ollut monimutkainen johtamistapa erilaisten tytäryhtiöitten kautta.

- Valitettavasti tuleva uudistus johtaa työpaikkojen vähentymiseen Suomessa, sanoo Mattila.

Yt-neuvottelut aloitetaan ensi viikon maanantaina, ja niiden arvioidaan päättyvän joulukuun puolivälissä.

- Vähennyksiä tulee eteen joka puolella Suomea.

Mattilan mukaan tavoitteena on yksi Elisa, jossa panostetaan asiakaspalveluun. Tätä toimintaa vahvistetaan. Myös johtoa vahvistetaan ja keskitetään. Tarkoitus ei ole toimia pelkästään Helsingistä, vaan myös mm. Tampereelta.

-Meille on tärkeää näkyä niin ikään maakunnissa, koska koko Suomi on markkina-aluettamme, Mattila korostaa.

Elisan tuloskehitys myönteinen

Elisan taloudellinen kehitys on jatkunut myönteisenä. Heinä-syyskuussa yhtiön tulos rahoituserien jälkeen oli 17 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaavaan aikaan tulos oli 56 miljoonaa tappiolla.

Elisan tammi-syyskuun tulos rahoituserien jälkeen oli 20 miljoonaa euroa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 28.10.2003)

(Talousuutiset 28.10.2003)

(Kymmenen uutiset 28.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.