Mainos

Elintarviketeollisuuteen jo toinen lakkovaroitus

Kiistat elintarviketeollisuuden työehtosopimuksista ovat poikineet jo toisen lakkovaroituksen. STTK:lainen Toimihenkilöunioni TU ilmoitti tänään, että se järjestää 12. huhtikuuta kolmen päivän lakon kymmenessä yrityksessä, jos sopua ei sitä ennen löydy.

SAK:lainen Suomen elintarviketyöläisten liitto SEL on ilmoittanut aloittavansa kolmipäiväisen lakon 12 elintarviketehtaassa. Se alkaisi 7. huhtikuuta, ja sen piirissä olisi noin 4 500 työntekijää.

SEL:n työtaisteluvaroitus koskee 12:ta suurta tehdasta. Kohteena on kuusi Fazerin ja Vaasan leipomoa sekä kuusi Atrian, HK-ruokatalon ja Saarioisten elintarviketehdasta.

Myös TU:n työtaistelu vaikuttaisi leipomoihin ja lihajalostamoihin. Senkin piirissä olisivat Fazer-leipomoiden Lahden- ja Vantaan- toimipisteet sekä Vaasa Oy:n Tampereen- ja Vantaan-leipomot.

Lihanjalostamoissa lakkoon menisivät TU:n jäsenet Atrian Nurmon toimipisteessä, HK-ruokatalon Vantaalla ja Forssassa sekä Liha-Saarioisten toimihenkilöt Valkeakoskella.

Lakko koskisi myös Saarioisten keskuslähettämöä Valkeakoskella ja Ruoka-Saarioisten Sahalahden-toimipistettä.

Kaikkiaan lakkoon menisi nelisensataa toimihenkilöä. Työtaistelun ulkopuolelle jäävät suojelutyö ja broileriteurastamot.

Koko alaa koskeva ylityökielto on alkamassa torstaina.

Kaikki alan palkansaajat herkkinä lakkoilemaan

Toimihenkilöunioni sanoo päätyneensä lakonuhkaan, kun kiista meijereiden työehtosopimuksesta ei edennyt neuvotteluissa Elintarviketeollisuusliiton kanssa.

Elintarviketeollisuuden sopimukset päättyvät keskiviikkona. Niiden piirissä on noin 35 000 työntekijää ja toimihenkilöä. TU:n jäseniä on noin 3 300.

Kolmas työtaistelutoimi elintarviketeollisuuteen voi tulla akavalaisilta ylemmiltä toimihenkilöiltä. YTN vaatii heille kattavaa työehtosopimusta nykyisen palkkapöytäkirjan tilalle.

Kiistat ovat koskeneet etenkin työnantajan esittämiä muutoksia työaikoihin. Muutospaineita aiheuttaa muun muassa kauppojen sunnuntaiaukiolo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.