Elias Kuosmanen ymmärsi vasta Tokiossa karun totuuden, seuraavaksi edessä on uran isoin päätös – "Tämmöinen kukkakeppi ei tuolla pärjää"

Painoluokkaa vain kuukausia ennen olympialaisia vaihtanut Elias Kuosmanen huomasi Tokiossa karulla tavalla, kuinka pitkä matka raskaan sarjan huipulle on.

Arpaonnikin oli tyly. Avausottelussa vastassa oli Georgian MM-pronssimitalimies Iakobi Kajaia ja keräilyerissä Kuosmanen kohtasi venäläisen Sergei Semjonovin, joka voitti Rio de Janeirossa olympiapronssia. Kuosmanen hävisi molemmille painossa 20 kiloa, tulostaululla 0-9 ja 0-11.

– Totuus tuli esiin. Aluksi oli ehkä vähän lapsellistakin uskoa, että voisi pienempänä pärjätä. Ei tuolla kukaan pärjää tämän kokoisena. Nyt tuli nähtyä, että en minäkään. Fakta on se, että jos haluan tässä sarjassa pärjätä noille, niin pitää ruveta näyttämään tuolta. Tämmöinen kukkakeppi ei tuolla pärjää, Kuosmanen sanoi MTV Urheilulle olympiaurakkansa jälkeen.

Kuosmanen sanoi samalla jättävänsä väliin syksyllä käytävät MM-painit.

– Nyt täytyy hetkeksi jättää kilpailut rauhaan ja keskittyä harjoitteluun. Ihan turhaa näin kovissa kisoissa on pyöriä raskaassa sarjassa 110-kiloisena.

25-vuotias Kuosmanen loukkasi kätensä avausottelussa. Kivut olivat kovat vielä ennen keräilyerien alkua, mutta suomalainen vakuutti, ettei käden kunto vaikuttanut millään tavalla ottelun lopputulokseen.

Kuosmanen on kaksinkertainen arvokisamitalisti 97-kiloisissa, mutta taistelun olympiapaikasta vei Arvi Savolainen. Etenkin Kuosmasen kohdalla pelkkää olympialaisiin pääsyä voi pitää hienona saavutuksena.

– En tullut mistään olympialaisista täällä nauttimaan. En ole ottanut yhtään kuvaa koko reissusta ja olen kohdellut näitä kuin mitä tahansa muitakin kisoja. Näissä olympialaisissa ei ole mitään kivaa tällaisenaan. Ei tästä jälkipolville jää hirveästi kerrottavaa, että oli muutaman minuutin matolla ja lensi kuin leppäkeihäs. Unohdetaan nämä ja mennään eteenpäin.

Tulevien viikkojen aikana Kuosmasen aikoo tehdä lopullisen päätöksen tulevaisuuden painoluokastaan. Kaikki merkit viittaavat siihen, että hän pysyä valitsemallaan tiellä ja jahdata menestystä raskaassa sarjassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja