Elias Kuosmanen rääkkää itseään kohti olympiapaikkaa – ”Kisoihin pääseminen jopa vaikeampaa kuin mitalin saavuttaminen”

6:46
Elias Kuosmanen kertoo olympiapaikan metsästyksestään.

Painija Elias Kuosmanen rääkkää itseään harjoitussalilla tähtäimenään maaliskuun olympiakarsinnat. Edessä on viiden päivän harjoitusleiri Tanskassa.

Kuosmasen kauden todellinen tähtäin on Tokion olympialaisissa, mutta ensin pitäisi selviytyä niiden 16:n joukkoon, jotka olympialaisiin pääsevät.

Kuosmanen on tavoitellut painin olympiapaikkaa paikkaa yhdessä samassa alle 97 kiloisten sarjassa painivan Arvi Savolaisen kanssa. Vain toinen voi päästä olympialaisiin, joten kilpailu on ollut kovaa.

Kuosmanen sanoo kilpailun ajavan molempia painijoita eteenpäin.

– On ollut tosi kova ja raju kilpailu, molemmat olemme kovia ja nuoria, nälkäisiä ja määrätietosia painijoita, joilla on kovat tavoitteet, Kuosmanen sanoi MTV Urheilun haastattelussa maanantaina.

– Kun kaksi kovaa jätkää iskee yhteen, tälleiltä ei vältytä. Panosta on ja molemmat laittavat kaiken likoon, eivätkä luovuta millään. Se potkii meitä molempia eteenpäin.

Kuosmanen voitti Savolaisen viime viikolla kansainvälisessä turnauksessa Roomassa. Hän sijoittui lopulta turnauksessa viidenneksi. Ennakkotietojen mukaan paikka olympiakarsinnassa menisi Italiassa paremmin menestyneelle.

– Kaiken teen sen eteen, että olympiapaikka tulisi. Se vaatii, että harjoitukset onnistuvat, pysyn terveenä, ja pään pitää kestää tiukassa paikassa. Jokainen kaveri siellä on voitettavissa, mutta jokainen voi myös voittaa minut, jos en ole hereillä.

Helppoa olympialaisiin selviytyminen ei EM-pronssimitalistille ole. Tehtävän vaikeutta kuvastaa Kuosmasen vertaus.

– Olympialaisiin pääseminen on jopa vaikeampaa kuin olympiamitalin saavuttaminen. Terävin kärki on toki olympialaisissa paikalla, mutta määrää on vähemmän. Siellä kahdella otteluvoitolla on jo mitaliotteluissa.

Tiistaina Yle uutisoi, että Suomen edustaja olympiakarsinnassa vahvistetaan vasta SM-kisojen yhteydessä. Painiliiton puheenjohtaja Tuomo Karila kertoi Ylen haastattelussa, että liiton hallitus päättää lauantaina, kuka painijoista lähtee EM-kisoihin ja kuka olympiakarsintaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja