Painin supertähteä ahdistanut Arvi Savolainen vain "yhden pykälän" päässä suurmenestyksestä – "Ajoittain tuntui jopa, että voiko tämä olla näin helppoa"

4:13
Maanantaiaamun Tulosruudussa yleisurheilua Tokion olympiakisoista.

Arvi Savolainen hävisi kirvelevästi Tokion olympiamolskilla kreikkalais-roomalaisen painin 97-kiloisten sarjassa Armenian Artur Aleksanjanille pistein 1-5. Urheilija ja tämän valmentaja Marko Yli-Hannuksela muodostivat tuoreeltaan kilpailun jälkeen realistisen kuvauksen ottelun kulusta. 

Rion olympiavoittaja ja lajin moninkertainen arvokisavoittaja Aleksanjan käänsi kamppailun toisen jakson mattopainivuorossa, jossa hän vyörytti suomalaisen kahdesti. Savolaisen ainoa mattopainivuoro aukesi avausjaksolla, jonka Aleksanjan puolusti kuitenkin jykevästi.

– Arvi lähti toiselle jaksolle juuri niin kuin piti lähteä. Ei noita olympiavoittajia mattoon toista kertaa määrätä, Yli-Hannuksela arvioi toimittajille yhteenoton jälkeen.

Vaikka tasoero oli lopulta selkeä, minkään sortin murskatappiosta ei ollut kysymys. Matkaa nähdynlaisten otteluiden ja vastustajien voittamiseen ei urheilijan ja valmentajan mukaan ole enää merkittävästi.

– Pystypainissa tuntui, ettei ollut mitään ongelmaa. Ajoittain tuntui jopa, että voiko tämä olla näin helppoa. Toki niinä hetkinä kaverilla ei varmaan ollut ihan kaikki pelissä ja luotti omaan taktiikkaansa, että päälle päästessään saa rullattua, Savolainen näki itse.

– Kun puhuimme Arvin kanssa ottelun jälkeen, hän sanoi itse, että kyse on enää yhdestä pykälästä. Olen täysin samaa mieltä, valmentaja täydensi.

Pettymys oli taistelun jälkeen läsnä, sillä Savolaiselle ehti syntyä maailman tähteä vastaan vaikutelma voitettavissa olevasta ottelusta. 

– Ei tuosta tietenkään hyvä fiilis jäänyt. Varsinkin kun tuntui, ettei kaveri ollut mitenkään niin ylivoimainen, ettei sitä pystyisi jonakin päivänä voittamaan. Hyvä pelaaja toki hankkii pisteet silloin kuin niitä tarvitaan. Hän teki tänään juuri niin toisella jaksolla, Savolainen kuvaili.

 Jatko olympialaisten keräilyerissä selviää illalla, kun Aleksanjan ottelee välierässä Iranin Mohammadhadi Saravia vastaan. Jos Aleksanjan voittaa, Savolaisella on mahdollisuus edetä pronssiotteluun keräilyerien kautta. Muussa tapauksessa olympialaiset päättyvät suomalaisen osalta tähän.

– Sama molski ja itse matsin sisältö on sama, mutta onhan se vähän erilaista kävellä tuolle matolle kuin SM-paineihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja