Elektroniikkajätit paljastavat, mitä tuotteita suomalaiset hamstraavat Black Friday -viikolla: "Ei riitä kaikille"

Black Friday on ovella, mutta alennusprosentti saattaa johtaa harhaan – näin vältät sudenkuopat 3:45
Black Friday on ovella, mutta alennusprosentti saattaa johtaa harhaan – näin vältät sudenkuopat.

Black Friday -ostospäivää vietetään tänä vuonna perjantaina 26. marraskuuta. MTV Uutiset kysyi elektroniikkaa myyvistä liikkeistä, mistä tuotteista ostohuumapäivänä tapellaan ja miten vuoden suurimpaan tarjouspäivään kannattaa valmistautua. 

Elektroniikkajätit ovat tarjouspäivien keskiössä ihmisten etsiessä niin tietokoneita kuin puhelimia alennettuun hintaan. Black Friday on monelle yritykselle vuoden tärkein myyntipäivä. 

– Tarjousten alkaessa voidaan odottaa, että sivuillamme pyörii yhtäaikaisesti jopa useita kymmeniä tuhansia kävijöitä ja tilauksia tulee yhtä paljon kuin normaalisti viikossa tai parissa, Verkkokauppa.comin markkinointi- ja viestintäjohtaja Seppo Niemelä kertoo.

Gigantti: "Halutuimpia tuotteita ei riitä kaikille"

Gigantin myyntijohtaja Niko Sandströmin mukaan Black Friday -viikkona suosiossa ovat erityisesti televisiot, puhelimet, kannettavat tietokoneet ja kuulokkeet. 

Viime vuonna hittituotteiksi nousivat lihashuoltovasara sekä kahvikoneet. 

Korona-ajan seurauksena Sandström uskoo, että moni tuote myydään loppuun lyhyessä ajassa. 

– Tänä vuonna saatavuus on globaaleista ongelmista johtuen entistä rajoitetumpaa, Sandström kommentoi. 

Ompelukoneiden menekki yllätti

Verkkokaupan suosituimmat tuotteet Black Friday -viikoilla ovat yleensä matkapuhelimet ja televisiot. Viime vuoden ykköstuotteena oli Apple AirPods Pro:t, mutta ompelukone ja robotti-imuri yllättivät suosiollaan. 

Tiesitkö? Black Friday -tarjouksia juhlitaan aina marraskuun neljäntenä perjantaina, vuonna 2022 Black Friday onkin siis perjantaina 25.11.

Tänä vuonna tarjouksia on tulossa lähes kaikista tuoteryhmistä.

– Elektroniikkatuotteet näyttelevät edelleen iso roolia mutta yhä enemmän kuluttajat odottavat myös tarjouksia leluista, urheilutuotteista ja valaisimista., Verkkokaupan markkinointi- ja viestintäjohtaja Seppo Niemelä kommentoi. 

Lue kaikki Black Friday -uutiset täältä!

Televisio nousi myydyimmäksi tuotteeksi

Niin ikään Power valmistautuu tarjouspäivään suurilla määrillä tuotteita. Kärkituotteina on televisioita, näyttöjä, pelikoneita, puhelimia ja kodinkoneita.  

– Uskoisin, että tänä vuonna tuotteista eniten euroissa myy televisio tai tietokone, mutta puhelimet sekä kodinkoneet näyttelevät myynnissä myös erittäin isoja osuuksia, toimitusjohtaja Juha-Mikko Saviluoto kertoo.

Viime vuoden myydyin tuote arvossa mitattuna oli 65 tuuman televisio. Saviluodon mukaan on mahdollista, että jotkut tuotteet loppuvat nopeastikin. 

– Vaikea sanoa, että mikä tuote se on. Mahdollisesti pelikone tai jokin puhelin. 

Black Friday on myös Powerille tärkeä kauppapäivä, jonka merkitys on kasvanut erityisesti viimeisen kolmen vuoden aikana.

Vinkit kuluttajille Black Friday -tarjouksiin

Gigantin myyntijohtaja Niko Sandströmin mukaan kuluttajan kannattaa toimia ripeästi, kun löytää tuotteen jonka haluaa.  

– Tarjouksia on tänä vuonna rajoitettu määrä, eikä kaikkein halutuimpia tuotteita valitettavasti riitä kaikille, Sandström kommentoi.  

Verkkokauppa.comin markkinointi- ja viestintäjohtaja Seppo Niemelä suosittelee varmistamaan nettiyhteydet kuntoon ennen shoppailun aloittamista. 

– Kirjaudu ajoissa verkkokauppojen sivuille ja tutki tuotteita. Mieti, mitä ominaisuuksia kaipaat ostettavalta tuotteelta, vertaile hintoja ja ole varma siitä mitä ostat. Älä pidä liikaa verkkosivuja auki, varmista omat nettiyhteytesi ja tiedä, miten juuri kyseisen verkkosivun ostoprosessi sujuu. 

Powerin toimitusjohtaja Juha-Mikko Saviluoto antaa myös omat vinkkinsä tarjoushuumaan.  

– Kun tarjoukset on julkaistu, kannattaa miettiä, mikä tuote olisi itselle sopivin ja mennä myymälään tai online-kauppaan nopeasti ostoksille. Black Friday on hyvä tilausuus ostaa esimerkiksi joululahjoja. 

Korjattu 22.11. klo 09.32: Nimi muutettu oikein Verkkokaupasta Verkkokauppa.comiksi.

Lue myös:

    Uusimmat