Mainos

Elektrobit vähentää 80 työpaikkaa Suomessa

Oulunsalolainen Elektrobit aikoo vähentää Suomesta 80 työntekijää. Yhtiö kehittää langatonta mobiiliviestintää autoteollisuudelle. Viime kuussa yhtiö kertoi vähentävänsä Suomessa 40 tehtävää hallinnosta ja tukitoiminnoista. Elektrobitillä on toimipaikat myös Kajaanissa, Tampereella ja Espoossa.

Maailmanlaajuisesti yhtiö kaavailee yhteensä 170 työpaikan vähennystä osana säästösuunnitelmiaan. Yhtiöllä on kaikkiaan 1700 työntekijää.

Myös yhtiön johtoa on vaihtunut tällä viikolla. Tiistaina Elektrobitin hallituksen puheenjohtaja J.T. Bergqvist ilmoitti jättävänsä yhtiön. Bergqvist toimi aiemmin Nokian johtotehtävissä. Hänen tilalleen uudeksi puheenjohtajaksi tuli Juha Hulkko, joka on yksi Elektrobitin perustajista ja yhtiön suurin omistaja. Hän johti Elektrobitin hallitusta myös vuosina 2002-05 ja toimi aiemmin myös yhtiön toimitusjohtajana.

Yhtiö kertoo, että se tavoittelee 10 miljoonan euron lisäsäästöjä aiemmin ilmoitettujen 30 miljoonan lisäksi. Yhtiön liiketappio nousi heinä-syyskuussa noin kolmasosaan liikevaihdosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.