Mainos

Elektrobit-kaupoilla rikastunut Hildén vaatimattomana: "Enköhän minä töissä ole tässä edelleen"

Elektrobit-kaupoilla rikastuneella Kai Hildénilla ei ole pienintäkään aietta lopettaa töitä perheensä maansiirtoyrityksessä. Soran ja hiekan kuljetukset seisahtuvat nytkin, kun toimittaja soittaa kysyäkseen, minkälaisia tuntoja 31 miljoonan euron pääomatulot herättävät.

– Enköhän minä töissä ole tässä edelleen. Kuorma-auto- ja kaivinkonehommia, Hildén kertoo suunnitelmistaan STT:lle.

Hildén on yksi Elektrobit-kaupoilla rikastuneista pohjoispohjanmaalaisista. Nouseminen tulolistan kärkipaikoille ei tullut hänelle yllätyksenä. Elektrobit myytiin viime vuonna Saksaan, mikä nosti useita yhtiön omistajia tulokärkeen. Elektrobitin tytäryhtiöiden yrityskaupat ovat nostaneet miehen tuloja aiemminkin.

– Ei se ainakaan toistaiseksi tunnu miltään, Hildén vastaa kysymykseen, miltä oman nimen nouseminen Suomen pääomatulolistan kolmanneksi tuntuu.

Raha on hänelle välttämättömyys, muttei tarkoituksena ole sitä kerätä. Varallisuus ei hänen mukaansa ole muuttanut arkea.

– Minulla on kuitenkin aika hyvin nämä raha-asiat, ja ihan hyvin menee.

Vuonna 1958 syntynyt Hildén on työskennellyt Elektrobitissa ja Extrabitissa useissa eri tehtävissä, muun muassa Elektrobitin toimitusjohtajana vuosina 2007–2008.

Hildén on tyytyväinen päätökseensä lähteä opiskelemaan tietotekniikkaa, mutta varoo antamasta nuorille ohjeita.

– Silloin aikanaan tietokonetekniikka oli tosi hyvä ala ja töihin pääsi hyvin. Mutta en tiedä, mikä sellainen ala nyt olisi. 


2:59

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.