Mainos

Elcoteqin tulos tappiolla

Elektroniikan sopimusvalmistajan Elcoteqin viime vuoden tulos verojen jälkeen jäi 30,7 miljoonaa euroa tappiolle. Vuotta aiemmin yhtiön tulos oli 54,4 miljoonaa euroa voitollinen. Liikevaihto oli 1,86 miljardia euroa (vuotta aiemmin runsaat 2,2 miljardia).

Elcoteqin liiketulos oli 18,4 miljoonaa euroa tappiollinen (66,4 miljoonaa voitolla vuotta aiemmin). Tappiolliseen liiketulokseen sisältyy 18,8 miljoonaa euroa kertaluonteisia kustannuksia. Niistä 7 miljoonaa kirjattiin toisella vuosineljänneksellä liiketoiminnan rajun hidastumisen yhteydessä toteutuneista materiaalivastuista ja 11,8 miljoonaa kolmannella vuosineljänneksellä konsernin sopeutusohjelman kustannuksina.

Liikevoittoon sisältyy myös 27 miljoonaa euroa liiketoiminnan muita tuottoja, joista pääosa oli materiaaleista ja käyttämättä jääneestä varatusta kapasiteetista saatua korvausta.

Elcoteqin kertoo taseensa säilyneen vahvana. Taseen loppusumma tilikauden päättyessä oli 610,7 miljoonaa euroa. Tase keveni tuntuvasti vuotta aikaisemmasta, jolloin se oli 801,4 miljoonaa. Tase pienentyi erityisesti varastojen supistumisen kautta.

Elcoteq uskoo kuluvan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihtonsa jäävän selvästi edeltäneen vuosineljänneksen liikevaihdosta, ja tuloksen jäävän tappiolliseksi. Yhtiön keskeinen tavoite on myynnin lisääminen ja kannattavuuden merkittävä parantaminen loppuvuonna 2002.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.