Elämäsi muuttuu nyt! Ota vastaan kolmen päivän onnihaaste

Moni meistä uskoo, että onnen voi löytää jostakin. Voiko onni löytyä muutamassa päivässä?

Kolmen päivän onnihaaste. Voiko se toimia? Voi, toteaa tinybuddha.com.

Mitä onni on?

Moni meistä uskoo, että onnen voi löytää jostakin. Kunhan syön terveellisesti, ajan tällaista autoa, omistan koiran ja telkkarin, kunhan minulla on perhe, sitten onni kyllä tulee.

Omaa onnellisuutta ei kuitenkaan kannattaisi asettaa jatkuvasti muuttuvien tekijöiden varaan. Telkkari voi hajota ja auto ruostua, ja sitten ostettu onni onkin pilalla.

Lyhyt harjoitus

Älä kiitä ulkoisista asioista, kiitä sisäisistä! Ajattele sydäntäsi. Se ohjaa sinua elämässä, ja toimii myös fyysisesti puolestasi. Sydämesi lyö jopa nukkuessasi!

Etsimme onnea, koska haluamme tuntea onnea. Miten yksinkertaista! Onni on ihana tunne, ja kukapa ei haluaisi tuntea sen lämpöä?

Kyse on siitä, miltä asiat elämässämme tuntuvat: jos kaikki tuntuu kamalalta, haeskelemme epätoivon vimmalla jotakin, mikä parantaisi tilanteen. Samalla välttelemme vaikkapa hammaslääkäriin menoa tai eroa, koska pelkäämme pelon ja ahdistuksen tunteita.

Aluksi

Avaa mielesi. Usko, että kolmen päivän onnikuuri voi toimia. Mikä järki on kokeilla, jos mollaat ideaa alusta lähtien?

Tavoite ei ole elää zombietyyppisessä onnen sumussa, jossa minkäänlaisia ongelmia ei ole. Tavoitteena on omistaa enemmän aikaa onnen ja kiitollisuuden tunteille. Älä anna periksi ensimmäisen päivän lopussa – ajattelutavan muutos vie pienen hetken aikaasi!

Kolmen päivän aikana tee seuraavia asioita...

1. Kerro, mitä rakastat elämässäsi. Kerro se ääneen. Huomioi kaunis aamutaivas, ruoan hyvä tuoksu, pehmeä paitasi. Ilmaise tunteesi ääneen: onpa ihanaa, että minulla on oma koti! On mahtavaa, että osaan lukea. Onpa siistiä, että täällä on uusi ilmastointijärjestelmä!

2. Istu aamuisin ja iltaisin kahdeksan minuuttia itseksi. Älä tuijota puhelinta, kirjaa tai televisiota. Listaa asioita, joista olet kiitollinen. Sano asiat ääneen. Älä rynnistä harjoituksen läpi, vaan anna kiitollisuuden tuntua kehossasi. Voit kiittää saamistasi asioista Jumalaa, itseäsi tai yleisesti vain elämää. Kiitosta ei välttämättä tarvitse kohdistaa kenellekään.

3. Aina, kun olet menossa vessaan, mieti matkalla kahta asiaa, ihmistä tai kokemusta, joista olet kiitollinen.

4. Älä lue uutisia. Älä lue mitään, mikä nostaa sykettäsi tai harmittaa. Kestät kyllä kolme päivää! Kun poistat ahdistavat ja masentavat otsikot mielestäsi edes hetkeksi, huomaat, että elämänlaatusi paranee.

17:24

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja