Eläkeuudistus kiukuttaa Ranskassa – lakot kurittaneet julkista liikennettä jo pari viikkoa, pääministeri varoittaa joulun pilaamisesta: "En usko, että ranskalaiset hyväksyvät..."

Ranskassa tunteet kuumenevat hallituksen ja eläkeuudistuksesta suivaantuneiden ammattiliittojen välillä.

Pääministeri Edouard Philippe varoitti, etteivät ranskalaiset siedä sitä, että jäävät jouluksi jumiin. Lakot ovat rampauttaneet maan julkista liikennettä jo liki kaksi viikkoa.

Pääministeri sanoi sunnuntain Le Parisien -sanomalehdessä, että monet jouluna perheensä luo matkustavat eivät katso hyvällä, jos eivät pääse matkaan.

– Joulu on tärkeää aikaa. En usko, että ranskalaiset hyväksyvät, jos heiltä riistetään tuo aika, Philippe sanoi ja kehotti ammattiliittoja "ottamaan vastuun".

Lehtihaastattelussa Philippe vähätteli työtaistelua, joka on vaikuttanut myös muun muassa koulujen, satamien ja öljynjalostamojen toimintaan.

Eläkeuudistus poistaisi yli 40 erillistä eläkejärjestelmää. Osa näistä on tarjonnut varhaiseläkeratkaisuja ja muita etuuksia julkisten alojen työntekijöille, kuten junankuljettajille ja satamatyöläisille.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja