Eläkeikäinen mies houkutteli lapsia metsän laitaan ja piti show'n, joka toi hyväksikäyttötuomion – ei muistanut oikeudessa tilanteesta mitään

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut noin 70-vuotiaan miehen viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies oli toissa syksynä pyytänyt useampaa itselleen entuudestaan tuntematonta 10-15-vuotiasta poikaa mukaansa metsän laitaan, missä hän oli alkanut masturboida ja kysellä pojilta itsetyydytyskokemuksia. 

Tapauksen asianomistajana olleen 15-vuotiaan pojan mukaan mies oli pyytänyt tilanteeseen kaikkiaan viittä lasta. Asianomistajan mukaan mies oli jossain vaiheessa itsekin todennut poikien olevan alaikäisiä.

Rikoksesta syytetty mies ei itse muistanut asiasta mitään, koska hän oli tapahtumahetkellä ollut humalassa.

"Voidaan pitää lievänä"

Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Käräjäoikeus kuitenkin totesi, että miehen menettelyä voidaan pitää lievänä. Perusteluina oli muun muassa se, että teko oli tapahtunut ulkona julkisella paikalla, mistä pojat olivat voineet vapaasti poistua.

Oikeudenmukaiseksi rangaistukseksi katsottiin viisi kuukautta vankeutta. Rangaistus määrättiin ehdolliseksi.

Tuomio on lainvoimainen. Kymenlaakson käräjäoikeus ratkaisi viime kuussa. Tuomio on pitkälti salainen, mutta asiasta on laadittu julkinen seloste, johon myös tämän jutun tiedot perustuvat.

Lue myös:

    Uusimmat