Mainos

Eläinsuojeluyhdistys varoittaa: Joulu voi olla uhka lemmikille

Helsingin eläinsuojeluyhdistys (Hesy) varoittaa, että joulunviettoon liittyvät tavat voivat aiheuttaa riskejä eläimille. 

Esimerkiksi lasiset, alumiiniset ja paperiset koristeet kannattaa sijoittaa joulukuusen yläoksille lemmikin tavoittamattomiin. Koira tai kissa voi purra koristeet rikki niin, että niiden terävät reunat voivat repiä lemmikin suuta, kurkkua ja suolistoa ja aiheuttaa tukehtumisvaaran. 

Jouluvalot johtoineen voivat puolestaan aiheuttaa sähköiskuja ja palovammoja, jos lemmikki pureskelee niitä.

Hesy muistuttaa, että lahjanarut ja -rusetit on paras korjata heti lahjapakettien avaamisen jälkeen kannelliseen säilöön seuraavaa vuotta varten tai roskakoriin, jonka kansi on tiiviisti kiinni.

– Muuten uteliaat lemmikit voivat vahingossa niellä narua tai rusetin, mikä voi aiheuttaa tukehtumisvaaran. Pahimmillaan suolistoon joutunut naru voi vaatia leikkausta, Hesy kirjoittaa tiedotteessa.

Yhdistys pitää tärkeänä myös sitä, että kynttilöitä ei jätetä valvomatta ja huoneesta poistuttaessa kynttilät aina sammutetaan. Kynttilät kannattaa myös panna paikkoihin, joihin lemmikit eivät pääse.

– Muuten utelias lemmikki voi käräyttää liekissä kuonoviiksensä ja turkkinsa ja aiheuttaa jopa tulipalovaaran, Hesy varoittaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja