Eläimellinen lempi oli liikaa – saksalaisen kaupungin asukkaat valittavat piikikkäiden veijarien rakkauspuuhista

Tällainen on siilien paratiisi Hyvinkäällä 0:48
Elokuussa 2018 uutisoitiin Hyvinkäällä sijaitsevasta "siilien paratiisista".

Siilien äänekäs parittelu valvottaa ihmisiä Augsburgissa.

Eteläisessä Saksassa, Baijerin osavaltiossa sijaitsevan Augsburgin kaupungin asukkaat ovat soittaneet viime aikoina paikalliseen hätänumeroon ja valittaneet yöaikaan valvottavista äänistä.

Hätääntyneet soittajat valittavat usein häiritsevän äänekästä seksiä harrastavista naapureista tai luulevat äänen tulevan loukkaantuneesta eläimestä, mutta totuus saattaa olla toisenlainen. Jopa piikikäs.

Hiljattain Augsburgissa poliisi hälytettiin paikallisen koulun pihalle leikkikentältä keskellä yötä kantautuneiden epäilyttävien äänien ja päälle räpsähtäneen liiketunnistinvalon vuoksi.

Aiheesta uutisoineen brittimedia The Guardianin mukaan paikalle saapui kiinteistöhuoltomies ja useampi poliisi, jotka lopulta löysivät syylliset: parittelevan siilipariskunnan.

– Epäilyttävät äänet yhdistettiin pian siilipariin, jonka parittelu oli täydessä vauhdissa, kirjoitti poliisi "Piikikkäät häiriköt" -otsikon saaneessa raportissaan.

Poliisi raportoi myös, että siilien lemmenpuuhia ei häiritty.

Kyseessä ei ollut yksittäistapaus. Saksalaismedian mukaan poliisi hälytetään kesäkuukausina usein paikalle äänekkäistä syistä.

Urossiilit äänekkäimpiä

Artikkelin mukaan siili on yksi äänekkäimmistä yöeläimistä sammakon, kaskas-hyönteisen ja ääniaaltoja vedesä lähettävän pistooliravun tavoin.

Siilit pystyvät tekemään monenlaisia ääniä, joista kovaääninen huuto sekoitetaan usein ahdistuneen ihmisen huutoon.

Müncheniläisyliopiston eläintieteellisen tiedekunnan siiliasiantuntijan mukaan siilit murisevat ja ärisevät äänekkäästi tuntikausia kestävän parittelun aikana. Eniten ääntä pitävät urossiilit.

Asiantuntijan mukaan noita ääniä on usein mahdotonta erottaa ihmisäänistä, jos ei ole ekspertti.

Siilien parittelu on pitkään kestävä tapahtuma, joka tunnetaan saksaksi termillä Igelkarussell – vapaasti käännettynä siilikaruselli. Parittelu tapahtuu noin 40 neliömetrin laajuisella alueella.

Aktiivisin paritteluaika ajoittuu huhtikuun ja syyskuun alun väliseen aikaan. Asiantuntijat ovat neuvoneet viranomaisia jättämään parittelevat siilit rauhaan, sillä siilikanta on pienentynyt viime vuosina Saksassa.

Artikkelin mukaan äkkiä syttyvä valo usein säikäyttää siilit, mutta hiljainen tarkkailu ei yleensä häiritse niitä.

Katso alla video "siilikarusellista".


Lue myös:

    Uusimmat