Mainos

Sydäntäsärkevä näky: Siiliemo uhrasi itsensä raivaussahan hampaisiin suojellessaan poikasiaan – takana odotti yhdeksän muutaman päivän ikäistä rääpälettä

0:38
Videolla kuvia pelastetuista poikasista.

Yhdeksän siilinpoikasta sai uuden kodin traagisen tapahtuman jälkeen. Eläintenhoitaja toivoo, että siilit voitaisiin vapauttaa takaisin luontoon syksyllä.

Turun eläinsuojeluyhdistyksen Facebook-sivuilla julkaisema kuva on herättänyt somekansassa surua ja hämmennystä. Alkuviikosta yhdistys kertoi tragediasta, joka oli kohdannut siiliperhettä: emo oli kuollut pihatöiden yhteydessä.

– Siiliemo oli jäänyt raivaussahan hampaisiin, vaikka sahaaja oli yrittänyt katsoa, ettei pusikossa ollut mitään, kertoo eläintenhoitaja Heli Tanskanen.

Puskasta paljastui surullinen näky

Onnettomuuden jälkeen sahaaja oli ihmetellyt, miksei emo ollut paennut lähestyvää työkonetta ja päätti tutkia pusikkoa tarkemmin. Pentujaan puolustava emo ei nimittäin hevillä lähde pakoon edes vaaraa.

– Sieltä löytyi yhdeksän poikasta, jotka olivat ihan muutaman päivän ikäisiä.

Poikaset tuotiin tapahtuneen jälkeen eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin. Tanskasen mukaan tämä oli täysin oikea toimintatapa.

– Ennen pihatöitä kannattaa pusikot ja heinikot käydä vaikkapa kepillä läpi, ettei siellä ole asukkeja. Jos kuitenkin tapahtuu vahinko, ota yhteyttä eläinsuojeluneuvojaan, eläinlääkäriin tai eläintensuojeluyhdistykseen. Sieltä saa neuvot, mitä tehdä ja toimia, Tanskanen muistuttaa.

Unta ja ruokaa

Yhdeksän poikasen päivät ja yöt kuluvat nyt nukkuen ja maidonkorviketta muutaman tunnin välein syöden.

Poikaset painavat 16–28 grammaa ja ovat noin 5–6 senttimetriä pitkiä.

– Jos ei tule mitään sairastumisia tai vastaavaa ja pennut lähtevät kasvamaan hyvin, tarkoitus olisi syksyllä vapauttaa ne luontoon, Tanskanen toivoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja