Mainos

El Salvadorissa raiskattu teini synnytti kuolleen lapsen – tuomittiin 30 vuodeksi vankeuteen

Tapahtuma-aikaan 18-vuotias, useita kertoja raiskattu teinityttö synnytti kylpyhuoneessa vuonna 2016. Kuollut lapsi löytyi myöhemmin vessanpytystä. Tuomari katsoi teinin syyllistyneen murhaan ja tuomitsi tämän 30 vuodeksi vankeuteen.

Pienessä ja syrjäisessä Cuscatlán yhteisössä itäisessä El Salvadorissa asuvan Evelyn Beatriz Hernandez Cruzin katsottiin syyllistyneen murhaan, koska hän ei ollut hakeutunut raskauden aikaiseen hoitoon. Tapauksesta kertoo Guardian.

Raskaus oli edennyt kolmannelle kolmannekselle, kun Hernandez synnytti vessassa äkillisesti alkaneiden selkä- ja vatsakipujen jälkeen. Hernandez on kertonut, ettei tiennyt olevansa raskaana.

Hernandez oli aiemmin joutunut useita kertoja paikallisen jengijäsenen raiskaamaksi.  

Hernandez pidätettiin sen jälkeen, kun poliisi löysi kuolleen sikiön vessasta. Guardianin mukaan Hernandez vietti viikon sairaalassa käsiraudoin sairaalasänkyyn kahlittuna samalla kun häntä hoidettiin vakavan anemian ja virtsatietulehduksen takia.

Hernandez on ollut vangittuna siitä lähtien ja hänen asianajajansa aikoo valittaa tuomiosta.

Tuomari: Äiti toimi apurina

Lääketieteen asiantuntijat eivät oikeutta varten saaneet varmuutta siitä, oliko sikiö kuollut jo kohdussa vai vasta synnytyksen aikana.

Guardian kertoo, että oikeudenkäynnin tuomari hyväksyi kuitenkin syyttäjän väitteen siitä, että Hernandez ei hakeutunut raskauden aikaiseen hoitoon, koska ei halunnut pitää lasta. Väitteen mukaan Hernandez oli heittänyt lapsen vessanpyttyyn tarkoituksenaan tappaa tämä.

Tuomiossaan tuomari vihjaa myös, että Hernandez ei toiminut yksin, vaan hänen äitinsä toimi teossa apurina.

El Salvador on yksi maailman viidestä maasta, joissa abortti on laiton kaikissa tilanteissa. Maassa on vangittu useita, pääasiassa köyhiä ja nuoria naisia murhasta sen jälkeen, kun he ovat kärsineet synnytyksen aikaisista komplikaatioista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.