EK:n johtaja: Bidenin vaalivoitto olisi suomalaisille vientityrityksille hyvä uutinen – erityisesti hyötyisivät uudet teknologiat ja uusituvan energian ratkaisut

EK:n johtaja Kymmenen uutisissa:"Bidenin vaalivoitto olisi suomalaisille vientityrityksille hyvä uutinen" 2:46
EK:n johtaja Kymmenen uutisissa: "Bidenin vaalivoitto olisi suomalaisille vientityrityksille hyvä uutinen"

Jos demokraattiehdokas Joe Biden voittaa Yhdysvaltain presidentinvaalit, Suomen vienti voi kokea uudenlaisen nousun USA:n markkinoilla.

Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Hanna Laurén odottaa Eurooppa-myönteisenä tunnetun Joe Bidenin tarjoavan mahdollisen vaalivoittonsa jälkeen ”lämmintä yhteistyön kättä" Euroopalle.

– Hän hakee liittolaisia, kansainvälistä yhteistyötä ja monenkeskisyyttä. Hän on myös luvannut liittää Yhdysvallat takaisin Pariisin ilmastosopimukseen, Laurén totesi MTV:n Kymmenen uutisten haastattelussa.

Suomalaisille vientiyrityksille Bidenin voitto olisi Laurénin mukaan hyvä uutinen.

– Yhdysvallat on Suomen suurin vientimarkkina, ja se on kasvanut viime vuosina trendinomaisesti. Myös Bidenin painotukset esimerkiksi ilmastopolitiikassa tuovat Suomen vahvuuksiin hyvin paljon mahdollisuuksia.

– Kysynnän kasvaessa pitää tietysti olla hereillä, Laurén tähdentää.

Laurén uskoo, että Bidenin voitto avaisi suomalaisyrityksille aivan uusia tilaisuuksia.

– Optimistina sanon, että se vanha pohja, jossa meillä on konepajateollisuutta, metsäkoneita, öljyjalosteita – kaikki tämä pysyy. Siihen päälle tulee vielä Bidenin lisä, eli uudet teknologiat ja esimerkiksi uusituvan energian ratkaisut. 

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat