EK:n Häkämies MTV Uutisille yrittäjien koronakyselyn tuloksista: ”Tämä on vakava ja huolestuttava viesti”

5:10

Elinkeinoelämän keskusliitto teki alkuviikolla kyselyn liki kahdelle tuhannelle yrittäjälle ja yritysjohtajalle koronaviruksen vaikutuksista.

Kyselyn mukaan lomautuksia ontehty 37 prosentissa yrityksistä ja irtisanomisia viidessä prosentissa yrityksistä. Koronaepidemian huippua ei Suomessa asiantuntijoiden mukaan ole vielä saavutettu, joten yrityksetkin pelkäävät, että luvut tulevat synkkenemään merkittävästi. Lähes viidennes yrityksistä on kyselyn perusteella vaarassa ajautua konkurssiin.

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen mukaan kyselyn tulokset kertovat vakavista huolista, joita yrittäjillä ja yrityksissä on.

– Akuutti kriisi on päällä. Sen vuoksi on tärkeätä, että tehdään kaikki mahdollinen ja ne toimet sekä päätökset, joilla nämä konkurssit  ja siitä seuraava jättityöttömyys estetään. Tämä on vakava ja huolestuttava viesti, Häkämies toteaa MTV Uutisille.

Häkämiehen mukaan edessä voi olla jopa 90-luvun lamaa vakavampi jättityöttömyys ja konkurssiaalto.

– Viidennes meidän vastaajistamme, jotka ovat työnantajayrityksiä arvioivat, että pelkona on jopa konkurssiin meneminen. Nyt pitää tehdä kaikki mahdollinen, jotta tämä konkurssiaalto estetään. Koska jossain vaiheessa kun korona hellittää, niin me tarvitsemme aivan jokaisen yrityksen ja jokaisen työpaikan. 

Häkämiehen mukaan nyt tarvitaan välittömiä kriisitoimenpiteitä, jotka kohdistuvat erityisesti niihin yrityksiin, jotka ovat  koronaiskun ottaneet vastaan. Häkämiehen mukaan tarpeen keskiössä ovat nimenomaan suorat rahalliset panostukset.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja