"Eiköhän me ensi kisoissa olla" – lunastaako Huuhkajat maajoukkuetähden lupauksen 20 vuotta jälkijunassa?

Tulosruutu 20 vuotta sitten: Jalkapallomaajoukkueen kuopus Teemu Tainio ennusti Suomen pelaavan seuraavissa arvokisoissa 0:25
Teemu Tainio ennusti Suomen pelaavan seuraavissa arvokisoissa.

Huuhkajien ikoninen keskikenttäpelaaja Teemu Tainio julisti 20 vuotta sitten Tulosruudussa Suomen saavuttavan arvokisapaikan seuraavissa karsinnoissa, mutta niin ei tapahtunut.

Suomen jalkapallomaajoukkue jäi nuolemaan näppejään 20 vuoden takaisissa EM-karsinnoissa jääden oman lohkonsa kolmanneksi Saksan ja Turkin viedessä kisaliput nimiinsä. Suomi menetti viimeiset mahdollisuutensa 4. syyskuuta 1999 Saksaa vastaan pelatussa kotiottelussa, kun vierailijat veivät täydet pisteet 2-1-lukemin.

Tuolloin 19-vuotias nuorukainen Teemu Tainio summasi ottelua Tulosruudulle.

– Päätettiin poikien kanssa puoliajalla, että nyt me annamme jotain takaisin suomalaisille. Tämä oli se, mitä me saimme tänään. Saksa oli yhdessä asiassa parempi, ne tekivät maalit, Tainio selosti tuolloin.

Nuori Tainio lupaili Suomen kansalle jo maan historian ensimmäistä arvokisapaikkaa, mutta Tainion pelaajauran aikana lupaus ei kuitenkaan toteutunut.

– Tämän yleisön avulla, eiköhän me ensi kisoissa sitten olla jo, Tainio vakuutti.

Kisapaikka odottaa yhä itseään, mutta toteutuuko Tainion lupaus nyt 20 vuotta myöhemmin? Huuhkajat taistelee kynsin ja hampain kisapaikasta hyvin alkaneissa EM-karsinnoissa. Huuhkajat kohtaa seuraavaksi Kreikan ja Italian. 

Lue myös:

    Uusimmat