Mainos

Eikö Trump vihaakaan naisia? – Alaiset avautuvat yllättävistä kokemuksistaan

Kymmenet miljardööri Donald Trumpille työskennelleet naiset kertovat kokemuksistaan New York Times -lehdelle. Muistot eivät ole pelkkiä törkeyksiä, vaikka Trumpia on pidetty naistenvihaajanakin.

New York Times luotaa Trumpin suhtautumista naisiin jutussa, johon on haastateltu yli 50:tä naista ja myös paria miestä. Moni heistä on työskennellyt Trumpille.

Kolmesti naimisissa ollut 69-vuotias Trump sai naistenmiehen maineen jo käydessään sotilaallisesti johdettua poikakoulua 1960-luvulla.

Naiset kertovat muun muassa tulleensa kohdelluiksi seksiobjekteina ja joutuneensa kuuntelemaan kommentteja kehostaan. Toisaalta kerrotaan myös positiivisista kokemuksista: Trump on osan mukaan kannustanut heitä eteenpäin uralla ja jopa miehisinä pidettyihin tehtäviin.

Palkkasi naisen johtajaksi varhain

Trump palkkasi Barbara Resin rakennusjohtajaksi 1980-luvulla, jolloin harva nainen työskenteli vastaavassa asemassa suurissa rakennusyrityksissä. Peräti 18 vuotta Trumpin kanssa työskennellyt Res muistelee Trumpin sanoneen hänelle: ”Tiedän, että olet nainen miesten maailmassa. Vaikka miehet yrittävän olla parempia kuin naiset, hyvä nainen on parempi kuin kymmenen miestä.”

Toisaalta vuosien päästä tästä Trump huomautti Resille lihomisesta heittämällä, että tämä taitaa pitää karkeistaan. Myös kollega Louise Sunshine muistaa kuulleensa vastaavantyyppisiä kommentteja, mutta hän otti ne kannustavina.

– Hänen mielestään näytin paljon paremmalta laihana. Hän vain muistutti minua siitä, kuinka kaunis olin, Sunshine sanoo.

"Hän pussasi missejä huulille"

Kyseenalaisia muistoja on myös 21-vuotiaana Miss Universum –kisaan osallisuneella Temple Taggartilla. Hänen mukaansa Trump esitteli itsensä ehdokkaille ja suuteli häntä ja muutamia muitakin kilpailijoita huulille. Tuolloin, vuonna 1997, Trump oli naimisissa näyttelijä Marla Maplesin kanssa.

– Ajattelin, että vau, tuo oli epäsopivaa, hän sanoo.

Jutussa haastatelluista miehistä Turmpille työskennellyt arkkitehti Alan Lapidus katsoo Trumpin aina kunnioittaneen naisia.

– Kun hän rakensi imperiumiaan, naiset olivat selkäranka.

Trump itse kommentoi lehdelle olevansa ylpeä naisten palkkaamisesta ja kannustamisesta.

– Olen aina kohdellut naisia suurella kunnioituksella. Ja naiset kertovat sinulle tämän, hän sanoo.

Kyseenalaiset väitteet Trump kuittaa lyhyesti:

– Monia asioita keksitään vuosien aikana.


Marla Maples ja Donald Trump vuonna 1993. Pieni Tiffany Trump oli juuri syntynyt. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.