Eikö peitto heilu? 5 ongelmaa, jotka pilaavat seksielämäsi

Uupuuko vipinä vällyjen välistä? Eikö yksinkertaisesti huvita harrastaa seksiä? Et taatusti ole yksin ongelmasi kanssa. Mutta mikä oikeastaan estää rakastelulle antautumisen?

Säännöllinen seksielämä tekee hyvää terveydelle. Virginian yliopiston psykiatrian professori Anita H. Clayton kertoo Health.comille, että säännöllinen seksi tyydyttää niin henkiset kuin fyysisetkin tarpeet ja auttaa pariskuntia pysymään läheisinä.

Miksi siis kuivat kaudet yllättävät aina toisinaan? Voit toki syyttää pelkästään kiireistä aikatauluasi, mutta syitä voi olla muitakin.

1. Sänkysi ei ole kutsuva

Olet varmasti kuullut, että sängyssä pitäisi vain nukkua ja harrastaa seksiä. Joten miksi sänkyyn sitten rahdataan kolmansia osapuolia: kannettavia tietokoneita, tabletteja, lehtiä ja puhelimia? Teknologian käyttö sängyssä kiinnittää taatusti huomion muualle kuin kumppaniin. Lisäksi se voi aiheuttaa unettomuutta ja tehdä vakavaa hallaa seksielämälle. Onhan aika vaikeaa ehdottaa seksiä kumppanille, joka piilottelee sanomalehden takana tai tuijottaa silmä kovana televisiota. Ja kuinka voisitkaan kosketella häntä, jos omat sormesi räpeltävät tabletin näyttöä?

Ratkaise ongelma: Ihan minimissään makuuhuoneesta pitäisi tehdä teknologiavapaa alue, sanoo Clayton. Tämän jälkeen kannattaa tutkailla omaa elämäänsä romantiikasta työhön ja perheeseen ja tehdä seksille sen ansaitsemaa tilaa. Jos sinun pitää aikatauluttaa seksielämäsi, niin tee niin!

2. Lääkkeet latistavat halusi

On ironista, että olet alkanut syömään ehkäisypillereitä, jotta voisit harrastaa kasapäin huoletonta seksiä, ja sitten nuo taikapillerit pilaavatkin halusi. Muita haluttomuutta aiheuttavia lääkkeitä voivat olla korkeaan verenpaineeseen, ahdistukseen tai masennukseen määrättävät lääkkeet.

Ratkaise ongelma: Kysy lääkäriltäsi seksiin liittyvistä sivuvaikutuksista lääkityksesi kohdalla. Kokeile ehkäisyä, joka ei vaikuta hormoneihisi, kuten kondomeja tai kierukkaa.

3. Hullunkiireinen elämäsi

Vietät päiväsi tehden töitä ja ruokaa, treenaten ja perheestäsi huolehtien. Arkipäivän stressi voi aiheuttaa myös hormonaalisia muutoksia latistaen näin seksihalusi.

Ratkaise ongelma: Kun spontaani seksi on täysin mahdoton ajatus, tarvitsee sinun tehdä todella töitä saadaksesi ujutettua seksin elämääsi – ja halutaksesi sitä. Varaa itsellesi omaa aikaa vaikkapa rentouttavan kylvyn parissa ja kiellä itseltäsi puhelimen käyttö. Kun nollaat ajatuksesi, olet taatusti avoimempi myös ajatukselle petipuuhista.

4. Et ole sinut vartalosi kanssa

Clayton sanoo, että moni nainen vetäytyy seksin harrastamisesta, jos he ovat ylipainoisia tai heidän vartalonsa on muuttunut esimerkiksi raskauden myötä. 

Ratkaise ongelma: Kysy mieheltäsi, mistä hän pitää vartalossasi. Hänen kehunsa saavat sinut tuntemaan olosi paremmaksi. Mutta älä aliarvoi myös kilojen karistamisen henkistä vaikutusta. Health.comin kyselyssä 37 prosenttia vastaajista kertoi painonpudotuksen saaneen olon tuntumaan seksikkäämmältä. 

5. Kumppanisi ei halua

Ehkä itse haluaisit tanssia vaakamamboa kovastikin, mutta kumppanisi moottori ei hyrrää toivotulla tavalla? 

Ratkaise ongelma: Puhu asiasta syyllistämättä. Erityisesti miehen haluttomuus voi saada naisen olon tuntumaan torjutulta, mutta liika painostus aiheuttaa vain sen, että kumppanisi sulkeutuu kokonaan.

Miksi seksi ei maistu suomalaisille? Seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen haastattelussa:

11:21

Lähde:  Health.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja