Näin saat seksielämäsi piristymään! Pelasta parisuhde arjen kourista

Miten pidetään virkeästä seksielämästä huolta, kun suhde on arkipäiväistynyt jo aikaa sitten?

Pitkässä parisuhteessa on vaikea löytää aikaa ja halua toisilleen. Kuinka pitää virkeästä seksielämästä huolta, kun suhde on jo arkipäiväistynyt?

– Yhteisen ajan löytäminen on tärkeää. Ja se, että esileikki alkaa jo aamulla. Se voi olla pieniä asioita arjessa. Erotiikka ja seksi on muutakin kuin pelkkää yhdyntää, muistuttaa auktorisoitu seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti, sairaanhoitaja ja Kaalimato.com-sivuston asiantuntija Annukka Lavikainen.

Lavikainen kehottaa tutkiskelemaan aika ajoin myös omia asenteitaan.

 – Kannattaa keskustella avoimesti kumppanin kanssa, ja miettiä yhdessä, että voitaisiinko keksiä jotain piristystä. Ja tutkia ennen sitä omaa itseään, ja miettiä, mitkä asiat kiinnostavat ja kiihottavat. Sitten kumppanin kanssa keskustellaan siitä, että mitä voitaisiin yhdessä kokeilla.

Esimerkiksi seksivälineet voivat olla hyvä keino tuoda parisuhteeseen piristystä.

– Tai joku kiva asu. Joillakin piristystä voivat tuoda kirjallisuus tai eroottiset elokuvat.

Mikä olisi sopiva seksiväline juuri sinulle?

Jos pariskunta päätyy yhdessä siihen, että seksivälineiden kautta parisuhteeseen voitaisiin saada uutta kipinää, vinkkaa Lavikainen, että sopivaa lelua miettiessä kannattaa ensin katsella verkkokaupan sivuilta kuvia.

– Naisille voi usein merkitä lelun väri tai ulkonäkö paljonkin, eli neuvoisin katselemaan ensin kuvia, jotta tietäisi millainen seksilelu miellyttää silmää. Onko se jokin aidon tekopeniksen näköinen vai jokin erilainen hieromasauva? Ja mihin tarkoitukseen se on? Joku haluaa ulkoiseen käyttöön, eli klitoriksen kiihottamiseen, toinen haluaa hieromasauvan, jota voi käyttää sisäisesti.

– Mikä olisi helposti lähestyttävän näköinen lelu juuri sinulle? Tai jos näkee lelusta kuvan ja heti lähtee mukavat, kiihottavat mielikuvat päässä pyörimään, niin sellaiseen kannattaa lähteä tutustumaan tarkemmin, Lavikainen sanoo.

Seksivälineiden hankkimista ei tarvitse hävetä enää samalla lailla kuin ennen. Niiden ostaminen on nimittäin käynyt helpommaksi erilaisten nettikauppojen avulla.

– Se on tehnyt ehkä sen hyvin ison muutoksen, kun ei tarvitse kävellä salamyhkäisesti johonkin kauppaan. Mutta luulen muutenkin, että niitä on ruvettu pitämään luonnollisena osana seksuaalista nautintoa. Onhan tehty tutkimuksiakin siitä, että sooloseksi tekee hyvää terveydelle ja mielelle. Ja seksiväline on aika hyvä sooloseksin apuväline – myös parisuhteessa seksin piristämiseksi. 

Mitä seksivälineitä suomalaiset ostavat? Katso video:

Lue myös:

    Uusimmat