Eikö mikään jää mieleen? Tämä helppo kikka auttaa muistamaan!

Tuore tutkimus osoittaa, että jos haluaa painaa jotakin muistiin, kannattaa lukea ääneen. 

Ääneen lukeminen edesauttaa muistettavaa asiaa siirtymään lyhytaikaisesta muistista pitkäaikaiseen muistiin. Tähän tulokseen päätyivät Waterloon yliopiston tutkijat Memory-julkaisussa esitellyssä tutkimuksessaan.

Tutkijat tarkastelivat 95 henkilön kykyä palauttaa eri oppimistekniikoilla opiskeltu tieto mieleensä. Tutkittavat opettelivat asioita joko lukemalla äänettömästi, kuuntelemalla nauhoitteelta omaa lukemistaan tai lukemalla ääneen. Ääneen lukeminen nopeutti sisäistettävän asian oppimista jopa 15 prosentilla.

– Sano vain ääneen, mitä haluat muistaa ja muistat sen todennäköisemmin. Se on todellakin niin yksinkertaista, tutkimusta johtanut Colin M. MacLeod kertoi Inc.-sivustolle.

Tutkimustulos vahvistaa käsitystä siitä, että fyysinen aktiivisuus edesauttaa asioiden oppimista ja muistamista. Aiemmin esimerkiksi säännöllisellä liikunnalla on todettu olevan yhteys aivojen terveyteen ja muistamiseen. 

Muistisairaus vai tavallista unohtelua?

Muistisairaudet koskettavat satojatuhansia suomalaisia. Muistisairauksiin perehtynyt erikoislääkäri Ari Rosenvall kertoo, miten muistisairauden ja tavanomaisemman muistin pätkimisen erottaa toisistaan. Entä miten muistisairaudelta voisi välttyä? 

7:42

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja