Mainos

Eikö aamu lähde käyntiin? Näillä vinkeillä voit muuttaa itsesi tehokkaaksi aamuihmiseksi!

Luo aamuille positiivinen rutiini, jonka avulla herääminen ei tunnu enää niin vaikelta!

Herätyskellon soidessa tulee useamman kerran painettua torkkua, ja jossain vaiheessa sitä havahtuu pohtimaan, että kuinkakohan monta kertaa sitä onkaan jo torkuttanut, ja joko myöhästyy töistä?

Iltaihmisille aamut voivat olla vaikeita, mutta ylös on päästävä, lapset saatava valmiiksi, aamupala syötyä, päivän ohjelma mietittyä ja lopulta päästävä töihin.

Aamu voi monesta tuntua hyvin stressaavalta ja kiireiseltä, jolloin sängystä tekee vielä vähemmän mieli nousta ylös. Kiirettä ja stressiä voisi helpottaa heräämällä aikaisemmin, mutta untakin täytyy saada.

Siksi helpompaa onkin tehdä nykyisiin tapoihin pieniä muutoksia, jotka helpottavat aamuja. Stressi muuttuu lähes huomaamatta tehokkuudeksi. Lue Huffington Postin kokoamat vinkit.

1. Tee kyykkyjä samalla kun harjaat hampaita

Kevyt liikunta aamulla auttaa tuntemaan koko päivän ajan energisemmäksi ja valppaaksi. Koska aamuun voi olla mahdoton saada tunnin treeniä mahtumaan, kannattaa ottaa kevyt liikunta osaksi jotain, joka sujuu aamulla lähes ajattelematta.

Hampaiden harjauksessa suurin osa meistä on mestareita, joten monen asian tekeminen samaan aikaan ei monille tuota silloin haasteita. Kyykyt ja venytykset kannattaakin ottaa osaksi tätä päivittäistä rutiinia. Katse kannattaa kiinnittää erityisesti suuriin lihasryhmiin, kuten takapuoleen ja reisiin, sillä ne aktivoivat verenkiertoa myös aivoihin päin.

2. Aseta hälytys jokaiseen asiaan

Tämä on helppo vinkki nopeuttaa ja tehostaa aamuja. Useat meistä nimittäin jumittuvat aamun väsymyksessä tekemään yhtä asiaa aivan liian kauan, jolloin hiusten laittoon tai vaatteiden valitsemiseen kuluu jopa kaksinkertainen aika tavalliseen verrattuna.

Puhelimeen kannattaa siis asettaa hälytys, joka toimii merkkinä siitä, milloin tulisi siirtyä aamuaskareesta seuraavaan. Kikalla on helppo varmistaa, että pääsee lähtemään töihin ajoissa ja saa kaiken tehtyä tehokkaasti ennen sitä.

3. Tee äänimuistiinpanoja

Suihkussa on hyvää aikaa miettiä rentoutuneena, mitä kaikkea pitikään päivän aikana saada aikaiseksi. Ennen suihkuun hyppäämistä kannattaakin laittaa äänityssovellus päälle, ja puhua ääneen kaikki asiat, jotka mieleen juolahtavat. Myöhemmin äänitteen voi kuunnella, ja kirjoittaa asiat ylös, jolloin tärkeät, helposti unohtuvat asiat muistaa tehdä.

4. Toista mantraasi

Väsyneenä unohtuvat hyvin helposti avaimet, lompakko, puhelin ja suurin piirtein kaikki muukin tärkeä, mitä piti olla tänään mukana. Samalla kun laittaa kenkiä ulko-ovella jalkaan kannattaa ottaa tavaksi lausua oma mantra, kuten "puhelin-lompakko-avaimet", ja kerätä sitä mukaa asiat kassiin.

Vaikka mantraa toistellessa saattaa olo tuntua hiukan hassulta, voi lopulta kiittää itseään, kun ei joudu palaamaan työmatkalta hakemaan unohtuneita tavaroita tai päivän päätteeksi odottelemaan lukitun oven takana ilman avaimia.

5. Tee työmatkasta mieltä aktivoiva

Työmatkankin voi käyttää hyödyksi niin, että töihin saapuessa tuntee itsensä aktiiviseksi. Työsähköposteja ei vielä kannata lähteä selailemaan, vaan hetken voi ottaa täysin itselleen. Musiikki aktivoi useampien aivoja, mutta ajan voi käyttää myös oppimiseen! Lataa mielenkiintoisia audiokirjoja tai kuuntele podcasteja. Työmatka alkaakin tuntua pian hyvinkin hyödylliseltä ajalta.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.