Mainos

Älä pilaa päivääsi! 9 terveysmokaa, jotka teemme jo ennen lounasaikaa

Jotta koko päivä ei menisi sumussa kulkemiseksi, kannattaa aamupäivän rutiineihin kiinnittää erityistä huomiota. 

Kiireinen aamu ja tärkeät paperit hukassa. Kuulostaako tutulta? Moni meistä sortuu huomaamattaan tapoihin, jotka vaikuttavat merkittävästi koko loppupäivän kulkuun. Jos haluat pysyä pirteänä koko päivän, vältä seuraavia yleisiä virheitä. 

1. Et suunnittele aamuasi

Älä koskaan mene nukkumaan ilman, että olet valmistautunut huolella seuraavaan aamuun. Pakkaa laukkusi, valitse vaatteet ja pese meikkisi. Nämä pienet rutiinit helpottavat aamuasi, sillä usein jo pelkkä herääminen on riittävän suuri haaste suorittaa aamutuimaan.

2. Heräät pimeässä

Pimennysverhot auttavat meitä nukahtamaan, mutta ne voivat vaikuttaa negatiivisesti aamuihimme. Jos mahdollista, mene nukkumaan verhot auki. Mikä olisikaan ihanampaa, kuin herätä auringonvalon paistaessa huoneeseesi? Herääminen helpottuu ja olet huomattavasti virkeämpi uuteen päivään.

3. Et juo vettä

Tee palvelus kehollesi ja mielellesi aloittamalla aamusi isolla lasillisella lämmintä sitruunalla maustettua vettä. Vesi herättää tehokkaasti ja laittaa elimistösi käyntiin ilman kofeiinin aiheuttamaa addiktiota. Vesi myös nesteyttää yön aikana kuivuneen kehosi tehokkaasti. 

4. Treenaat tyhjällä vatsalla

Treenaaminen tyhjällä vatsalla laskee verensokeria ja aiheuttaa usein pahoinvointia, joka voi jatkua koko loppupäivän ajan. Pidä siis huolta siitä, että heräät tarpeeksi aikaisin syömään aamupalaa ennen aamutreenejä. Jos et tunne itseäsi nälkäiseksi aamulla, et ole yksinkertaisesti noussut tarpeeksi ajoissa.

5. Et syö fiksua aamupalaa

Jos kasaat aamiaislautasellesi pelkästään hiilihydraatteja, kuten leipää ja muroja, loppupäiväsi voi kulua unessa. Jos haluat välttää väsähtämisen, nauti aamuisin runsas tasapainoinen aamupala, joka sisältää niin proteiinia, kuitua, terveellisiä rasvoja ja vähän hiilihydraatteja. Tällä jaksat huomattavasti rasvaista croissantia pidempään.

6. Et venyttele

Jokaisen meistä kannattaisi venytellä pieni hetki heti heräämisen jälkeen. Venyttely on tärkeää, sillä se herättää lihakset ja saa veren kiertämään koko kehossa. Aamuvenyttely ehkäisee lisäksi niskakipuja ja näin ollen päänsärkyä. Myös ryhtisi suoristuu heti aamusta.

7. Sorrut herkkuihin

Kehoa kannattaa kuunnella, mutta valikoivasti. Kun olet stressaantunut ja kiireinen, kehosi yrittää kertoa sinulle tarvitsevansa sokeria. Ota mukaan töihin terveellisiä välipaloja, joilla tyydytät aamupäivän herkkuhimosi nopeasti. Sokeri nimittäin pahentaa väsymystä entisestään.

8. Istut kyyryssä

Väsymys saa aikaan sen, että istumme helposti kyyryssä työpöydän ääressä. Lounasaikaan mennessä huomaat selkäsi ja niskasi kipeytyneen. Kivut heikentävät helposti keskittymistäsi ja työkykyäsi. Yritä keskittyä siihen, että istut työpöytäsi ääressä suorassa. Suorassa istuessasi myös hengitys kulkee paremmin, jolloin aivosi saavat riittävästi happea.

9. Et huomioi itseäsi

Käytä joka aamupäivä pieni hetki siihen, että tunnustelet omaa vointiasi ja jaksamistasi. Vaikka kiire painaisi kuinka päälle, sulje hetkeksi silmäsi ja hengitä syvään. Kuuntele, tarvitseeko kehosi vettä, ulkoilmaa vai juttuhetken työkaverin kanssa. Omien tarpeiden laiminlyönti saa usein aikaan sen, että löydät itsesi makaamasta illalla sohvalta.

Video: Muista myös työpaikkajumppa!

Lähde: Bustle 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.