"Ei se kai ketään yllätä" – tässä Nuoret Leijonat epäonnistui selkeiten Kanadaa vastaan

3:45
Tulosruutu: Suomi hävisi MM-kisojen ensimmäisen ottelunsa Kanadaa vastaan.

Nuorten Leijonien alkulohkopelit päättyivät alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa 3–6-tappioon Kanadaa vastaan. Suomen päävalmentaja Antti Pennanen ei liiemmin jäänyt opettavaista tappiota harmittelemaan.

– Saimme hyvän alun ja ottelusuunnitelma toimi viitisen minuuttia. Kanadan kolme ensimmäistä maalia tulivat kuitenkin todella tehokkaasti, emmekä siitä oikein enää palautuneet. Nämä hetket opettavat varmasti paljon, Pennanen kommentoi MTV Urheilulle pelin jälkeen.

Pennasen mukaan Kanadan peli oli juuri sellaista, mitä osasikin odottaa. Omatkin virheet oli helppo tunnistaa.

– Olimme ihan oikeilla jäljillä. Pari maailmanluokan laukausta heiltä ja pari löysää puolustamista meiltä. He pääsivät maalin eteen liian helposti, ja sinne päästessään he ovat erinomaisen hyviä. Ei se ketään kai yllätä, Pennanen pyörittelee.

Yhden maalisyötön tilastoinut puolustaja Aleksi Heimosalmi yhtyi näihin puheisiin. Oman maalin edessä on pystyttävä parempaan.

– Olisi se voinut kääntyä, jos olisimme alun hyvät paikkamme hyödyntäneet. Kanada teki ne muutaman maalin ja peli kääntyi. Täytyy sanoa, että Kanada oli tänään hyvä. Meillä oli sauma tasoittaa peli, mutta emme saaneet hyödynnettyä ylivoimaamme, Porin Ässien 19-vuotias puolustaja kertoo MTV Urheilulle.

– Pudotuspeleihin tarvitaan varmasti lisää jämäkkyyttä. Maalin edustaa on puolustettava tiukemmin.

Saksa vastaan puolivälierissä

Seuraavaksi Nuoret Leijonat kohtaa puolivälierässä Saksan, joka hävisi B-lohkon päätöspelissä 2–4 Ruotsille tiistaiaamuna.

–  Kysymys ei ole enää mistään muusta kuin yhden pelin voittamisesta, eikä sillä tavallaan ole mitään väliä. Joukkue on osoittanut koko vuoden aikana, että se voi käytännössä voittaa kenet vain, Pennanen luottaa.

– Tällä kertaa se meni näin, mutta ensi kerralla hoidetaan peli kotiin, Heimosalmi luottaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja