"Ei ole hetkeen noin hienoa maalia tullut" – tämä TPS-nuorukaisen huima laukaus katkaisi HPK:n uskomattoman voittoputken

Muu pelitapahtuma: HPK - TPS 1:09
Ruben Rafkin päättää HPK:n huiman voittoputken upealla laukauksella.

HPK:n huima voittoputki napsahti poikki, kun TPS haki Hämeenlinnasta 1–0-jatkoaikavoiton.

HPK oli ennen lauantaita voittanut kymmenen viimeisintä otteluaan. Lähellä oli lauantainakin, sillä ottelu turkulaisia vastaan venyi maalittomana jatkoajalle.

Lopulta HPK:n putken katkaisi TPS-puolustaja Ruben Rafkin, jonka tulinen rannelaukaus painui ohi Eetu Laurikaisen HPK-maalilla. Maali oli 19-vuotiaalle Rafkinille kauden neljäs.

– Ei ole hetkeen noin hienoa maalia tullut, Rafkin veisteli C Moren haastattelussa.

Voit katsoa komean laukauksen yllä olevalta videolta.

TPS-maalilla Andrei Karejev torjui 15 kertaa ja ansaitsi nollapelin.

Karri Kiven aika Ässien päävalmentajana jatkui lauataina murheellisesti ilman voittoja. Kiven Ässät kärsi kolmannen tappionsa, kun Kärpät oli kotonaan parempi maalein 3–0. Ottelun voittomaalin iski Aleksi Mustonen avauserässä upealla laukauksella.

Voit katsoa maalin alla olevalta videolta.

Kärpät tekee 1-0 maalin 1:04

Mika Pyörälä tuplasi oululaisten johdon ottelun toisessa erässä ja viimeisesn niitin iski Saku Mäenalanen ottelun loppuhetkillä alivoimalla tyhjään maaliin. Nollapelin pelanneelle Kärpät-vahti Joel Blomqvistille 25 torjuntaa.

Raumalla Lukko kärsi 3–4-jatkoaikatappion Helsingin IFK:lle. Jatkoaikaratkaisun laukoi Otto Paajanen.

Joukkueet osuivat ottelussa vuorotahtiin. Juha Jääskä vei avauserässä IFK:n johtoon, mutta Sebastian Repo tasoitti erälukemiksi 1-1.

Toisessa erässä IFK:n 17-vuotias juniorilupaus Aleksanteri Kaskimäki vei helsinkiläiset jälleen johtoon, mutta Samuel Salonen kuittasi tasoihin.

18-vutias Lukko-hyökkääjä Jeremi Tammela siirsi kolmannen erän alkajaisiksi vuorostaan Lukon johtoon, mutta illan kovimmat pisteet 2+0 kerännyt Paajanen nosti IFK:n tasoihin ja jatkoajalle kolmannen erän viidennellä peliminuutilla.

Voittomaali syntyi, kun jatkoaikaa oli takana minuutti ja 34 sekuntia.

Jyväskylässä JYP ja Sport kohtasivat kolmannen kerran reilun viikon sisään. Sport oli parempi maalein 3–1.

Sportin maalit merkittiin Samu Tuomaalalle, Sebastian Stålbergille ja tyhjään maaliin ottelun lopussa osuneille Aaro Vidgrenille ja Teemu Väyryselle. JYPin ainoan teki Samuel Valkeejärvi.