Mainos

Ei myynyt olutta romaneille - tarjoilijalle syyte syrjinnästä

Syyttäjä vaati tänään Oulun käräjäoikeudessa oululaiselle tarjoilijalle ja ravintolalle sakkorangaistusta ja vahingonkorvauksia syrjinnästä.

Kaksi romanimiestä yritti marraskuussa 2011 tilata oululaisessa ravintolassa tiskiltä olutta. Romanimiesten mukaan ravintolan tarjoilija oli tässä yhteydessä ilmoittanut heille, että ravintolassa oli tehty päätös olla tarjoilematta romaneille, koska heistä oli niin huonoja kokemuksia.

Tarjoilijan ilmoituksesta oli kehittynyt sanaharkka, jonka seurauksena romanimiehet tekivät tarjoilijasta rikosilmoituksen poliisille.

Tarjoilija on poliisin ensimmäisessä kuulemisessa kertonut puhelimitse poliisille, että kyseisessä oululaisessa ravintolassa on käytäntö olla tarjoilematta romaneille. Syyksi siihen, ettei ollut myynyt olutta kyseisille romanimiehille, tarjoilija oli kuitenkin kertonut sen, etteivät miehet olleet suostuneet näyttämään hänelle henkilöllisyystodistuksiaan.

Romanimiehet kiistävät, että heiltä olisi tiedusteltu henkilöllisyystodistuksia. He ovat syntyneet vuosina 1989 ja 1984. Omien sanojensa mukaan he eivät olleet nauttineet alkoholia ennen ravintolaan menoa.

Molemmat romanit vaativat vahingonkorvauksina 1300 euroa sillä perusteella, että heille ei ole tarjoiltu ravintolassa heidän etnisen taustansa vuoksi.

Tarjoilija vastustaa syytettä ja vaatii syytteen hylkäämistä. Myös ravintola kiistää syytteet ja katsoo että vahingonkorvaukset on hylättävä.

Puolustuksen mukaan teko on tahallinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.