Ei koronarokotuksia tai terveydenhuollon vaatimuksia: Tällainen on eurooppalaisten perustama "Vihreä paratiisi" Etelä-Amerikassa

Koronapandemian kaltaiset kriisit altistavat salaliittoteorioille 2:29
Kriisitilanteet saavat ihmiset alttiimmiksi salaliittoteorioille.

Ryhmä saksalaisia, australialaisia ja sveitsiläisiä maahanmuuttajia rakentaa parhaillaan Paraguayihin asutusta, jossa ei koronarajoituksia tunneta tai 5G-yhteyksiä käytetä. Asiasta kertoo The Guardian.

Aidatun alueen nimi on El Paraíso Verde eli Vihreä paratiisi ja 1 600 hehtaarista aluetta pystytetään Caazapáan, joka on yksi Paraguayin köyhimmistä alueista.

Alueen omistajien mukaan siellä asuu lopulta noin 3 000 ihmistä. Tällä hetkellä asukkaita on noin 150, perustajat kertovat.

Projektin nettisivut kertovat Vihreän paratiisin olevan pakopaikka "talouden sosialistisilta trendeiltä ja maailman poliittiselta tilanteelta".

Lisäksi alueen mainostetaan olevan vapaa esimerkiksi 5G-yhteyksistä, fluoridisoidusta vedestä, pakollisista rokotuksista ja terveydenhuollon vaatimuksista.

Myöskään niin sanottuja kemikaalivanoja ei sallita. Kemikaalivanoilla viitataan usein salaliittoteoriaan, jonka perusajatus on se, että jokin taho salassa levittää suuria määriä kemikaaleja ilmakehään. Sen sijaan esimerkiksi ilmastonmuutoksen hillitsemistä kemikaalien avulla on julkisestikin suunniteltu, kertoo muun muassa Forbes.

Ihmelääkkeitä ja valheita

Vihreän paratiisin suosio on kasvanut koronapandemian myötä. Useat ovat kertoneet muuttaneensa, koska suhtautuvat skeptisesti virukseen ja sitä vastaan kehitettyihin rokotteisiin.

Varsinkin koronarokotuksia vastustavia maahanmuuttajia on tavattu muuallakin Paraguayssa. Valtion lukujen mukaan maahan muutti vuonna 2019 neljä saksalaista. Viime vuonna vastaava luku oli 101.

– Monet vanhemmat ihmiset muuttavat. He ymmärtävät, että ihmisiä kuolee vanhainkodeissa rokotusten jälkeen. Nelikymppiset taas yrittävät tuoda lapsensa tänne paetakseen, kertoo The Guardianille Vihreän paratiisin lähellä asuva saksalainen, jolla on liiketoimintaa alueen kanssa. Hän halusi pysyä nimettömänä.

YouTube-kanavallaan Vihreä paratiisi jakaa videoita, joissa pandemiaa kuvaillaan "olemattomaksi". Siitä huolimatta kanavalla kehutaan niin sanottuja ihmelääkkeitä, joiden kerrotaan tepsivän tautia vastaan. Paraguayn myös väitetään olevan vapaa koronarajoituksista, mikä ei pidä paikkaansa.

Paraguayssa on kuollut 17 000 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Viimeisen seitsemän päivänä aikana maassa on todettu päivittäin reilut 6 000 uutta koronatartuntaa.

Rokotekriittisyys perustuu vain harvoin salaliittoteorioihin 2:14
Rokotekriittisyys perustuu vain harvoin salaliittoteorioihin.

Juttua päivitetty 28.1.2022 kello 13.39: Tarkennettu kemikaalivanoja koskevaa kohtaa.


Lue myös:

    Uusimmat