Tshekkiläinen rokotekielteinen laulaja kuoli hankittuaan koronan tarkoituksella

Tshekkiläinen folk-laulaja on kuollut hankittuaan koronan itselleen tarkoituksella. Asiasta kertoo laulajan poika BBC:lle.

Hana Horka, 57, kertoi sosiaalisessa mediassa olevansa parantumassa koronatartunnan saamisen jälkeen. Rokottamaton Horka kuoli kuitenkin kaksi päivää tämän jälkeen.

Horka kuului yhteen vanhimmista tsekkiläisistä folk-yhtyeistä, Asonanceen.

Laulajan lapsi Jan Rek kertoo äitinsä hankkineen koronatartunnan tarkoituksella joulun aikaan, kun Rek ja hänen isänsä sairastivat viruksen. Molemmat heistä ovat täysin rokotettuja.

– Hänen olisi pitänyt olla eristyksessä viikon ajan, koska saimme positiiviset tulokset. Mutta hän oli kanssamme koko ajan, Rek kuvailee.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kertoi voivansa paremmin juuri ennen kuolemaansa

Laulajan tarkoituksena oli ilmeisesti saada tartunnan avulla passi, jotta hän pääsisi tiettyihin paikkoihin. Tshekissä vaaditaan todistus rokotteista tai äskettäisestä koronan sairastamisesta esimerkiksi elokuvateattereissa, baareissa ja kahviloissa. 

Kahta päivää ennen kuolemaansa Horka kirjoitti sosiaaliseen mediaan tulossa olevan ”teatteria, saunomista ja konsertteja.”

Sunnuntaiaamuna ennen kuolemaansa Horka kertoi voivansa paremmin ja pukeutui lähteäkseen lenkille. Pian hänen selkäänsä alkoi kuitenkin särkeä, jonka vuoksi hän meni makuuhuoneeseensa lepäämään.

– Noin kymmenessä minuutissa kaikki oli ohi, Rek kertoo.

– Hän tukehtui kuoliaaksi.

Poika toivoo ihmisten ottavan rokotteet

Rek painottaa BBC:n haastattelussa, että hänen äitinsä ei uskonut kaikista villeimpiin salaliittoteorioihin koronarokotteista. Rekin mukaan hänen äitinsä vain halusi rokotteen sijaan sairastaa koronan.

– Hän ei ajatellut, että meihin laitettaisiin mikrosiru tai mitään sellaista. 

Rekin mukaan hän ei pystynyt keskustelemaan äitinsä kanssa asiasta, sillä keskustelu muuttui liian tunteelliseksi. Hän toivoo, että tarinan jakaminen vakuuttaisi ihmisiä rokotteen ottamisesta.

– Jos sinulla on elävä esimerkki oikeasta elämästä, se on vakuuttavampaa kuin vain kaaviot ja numerot. Et voi oikein tuntea myötätuntoa numeroita kohtaan.

Koronatartunnat ovat olleet Tshekissä viime päivinä suuressa kasvussa. Noin 63 prosenttia maan kansalaisista on täysin rokotettuja. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja