Rokotevastustajat suunnittelivat osavaltion johtajan tappamista Saksassa: "Pieni joukko aikoi pakottaa yhteiskunnan toimimaan mielensä mukaan"

Saksassa on paljastunut koronarokotevastaisten piirien salajuoni Saksin osavaltion pääministerin Michael Kretschmerin murhaamiseksi. Aseistautuneet poliisit ovat tehneet useita ratsioita osavaltion alueella tapauksen tiimoilta.

Etsinnät ovat keskittyneet etenkin Dresdenin kaupunkiin. Poliisin mukaan joukko koronarokotuksia ja rajoitustoimia vastustavia ihmisiä oli keskustellut osavaltion päämiehen tappamisesta viestipalvelu Telegramissa.

Epäiltyjen joukossa on ainakin 34-vuotias nainen sekä neljä 32–64 -vuotiasta miestä.

Saksan tuore liittokansleri Olaf Scholz mainitsi suunnitelmasta parlamentin istunnossa keskiviikkoaamuna ja tuomitsi ryhmän aikeet.

– Pieni joukko ekstremistejä aikoi pakottaa koko yhteiskunnan toimimaan heidän mielensä mukaan.

Toimittajat paljastivat aikeet

Saksin pääministerin murhaamisen suunnittelu tuli viranomaisten tietoon viime viikolla, kun televisiokanava ZDF kertoi ryhmästä, jossa suunniteltiin osavaltion johtajan tappamista. Lisäksi ryhmä oli keskustellut muidenkin osavaltion johdon jäsenten surmaamisesta.

Toimittajat pääsivät selville ryhmän ajatusmaailmasta ja aikeista soluttautumalla mukaan. Ryhmässä oli levitelty myös salaliittoteorioita.

Maanantaina alkaneisiin poliisin iskuihin osallistu myös erikoisjoukkojen jäseniä, sillä ryhmästä saatujen tietojen perusteella epäillyillä oli mahdollisesti hallussaan aseita. Viranomaiset takavarikoivat kaksi varsijousta.

Osavaltion pääministeri Michael Kretschmer vakuuttaa, että kaikki oikeudelliset keinot käytetään, jotta poliitikot eivät joudu työnsä vuoksi vaaraan.

Viime viikkona koronatoimien vastaiset mielenosoitukset ovat kasvaneet Saksissa, jossa korona leviää nopeiten Saksassa. Myös osavaltion rokotusaste on maan matalin.

Viime kuussa soihtuja kantaneet mielenosoittajat kokoontuivat osavaltion sisäministerin kodin ulkopuolelle. Saksin osavaltio sijaitsee maan itäosissa.

Lähteet: The Guardian ja Deutsche Welle.

Lue myös:

    Uusimmat